Međimurje Press
Sport+

Veliki Kinder turnir u uličnoj košarci stiže u Čakovec

Veliki Kinder turnir u košarci Plazma Sportskih igara mladih održat će se 30.svibnja u Čakovcu

Turnir će se održati na Trgu Republike s početkom u 10 sati i taj dan pretvoriti Čakovec u centar amaterske košarke.

Prijave su besplatne i slobodne za sve zainteresirane igračice i igrače koji ulaze u jednu od dvije kategorije: 2005. godište i mlađi (u muškoj i ženskoj konkurenciji) i 2007. godište i mlađi (muška konkurencija).

Događanje će biti organizirano u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja će bit izmjerena temperatura, a izvršit će se i obavezna dezinfekcija i registracija.

Pobjednici turnira plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2020. godini održava se po 24. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca –Cola Cup u nogometu, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 24 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1.700.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

(t)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja