Međimurje Press
Sport+

Veliki uspjeh akcije “Volim sport i rekreaciju”!

Ni prohladno vrijeme s nekoliko negativnih celzijevaca nije omelo ove subote akciju „Volim sport i rekreaciju“

U svim našim mjestima, od Štrigove pa do Kotoribe hladnoća nije omela sportaše i rekreativce u skretanju pažnje na sport. „Volim sport i rekreaciju“ je akcija koju su zajedno osmislile Zajednica sportskih udruga Čakovca i Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije s ciljem izražavanja podrške međimurskom sportu koji se u okolnostima pandemije virusa COVID-19 našao u nezavidnoj situaciji.

Organizatori su pozvali sportske klubove, registrirane sportaše, rekreativce, obiteljima, ali i sve koji se žele kretati i kojima nedostaju sport i aktivnost da u subotu prijepodne izađu u parkove, na sportska igrališta, ispred dvorana ili na šetališta i pločnike te kroz kratku šetnju, hodanje, vježbanje budu dio međimurske sportske obitelji. Reakcija brojnih zaljubljenika u sport i rekreaciju nije izostala.

Podršku su dale brojne sportske ekipe, od rukometašica Zrinskog do košarkaška Mladosti, ali i rekreativci, šetači, roditelji s malom djecom i cijele obitelji. Tradicionalno se akcijama koje organiziraju naše sportske zajednice odazvao i Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan okupivši mlade sportaše s kojima su napravljene vježbe zagrijavanja na Trgu Republike i odrađena šetnja kroz Perivoj Zrinski u Čakovcu.

Trenerica Tanja Mesarić Novak rekla je kako su se osim mališana vježbanju i šetnji odazvali i neki roditelji. „Svima nam nedostaje mogućnost bavljenja sportom, a hladnoća nam nije bila prepreka. Pravoj sportskoj ekipi ne smetaju minusi“ kazala je Mesarić Novak i dodala kako brojni mali sportaši, ali i njihovi roditelji ne prestaju s pitanjima kada će popuštanje epidemioloških mjera ići u smjeru smanjenja ograničenja nametnutih sportu. Zabrana sportskih aktivnosti polako uzima danak na brojnim sportskim klubovima te prijeti da bi sport i rekreacija mogli pasti u krizu iz koje se neće oporaviti godinama. Brojne stručne analize su potvrdile veliku važnost koju sport ima na fizičko i psihičko zdravlje.

„Apeliramo na političare i na gospodarstvo da nam budu podrška. Ne bude li kvalitetnog sporta nećemo imati zdravo društvo te je ova akcija u biti reakcija na trenutno stanje. Moramo se pokrenuti“ naglašavaju iz sportskih zajednica. Akcija je bila održana u okviru aktivnosti Volonteri u parku projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“. Prilikom uključivanja u akciju pridržavalo se važećih epidemioloških mjera.

#volimsportirekreaciju

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja