Međimurje Press
Sport+

Vijesti KK Međimurje!

Košarkaška liga U11: Pobjeda dječaka Međimurja protiv Grafičara

U nedjelju je naša ekipa KK Međimurje – dječaci U11 u Ivanovcu odigrala  utakmicu protiv vršnjaka iz ludbreškog Grafičara u sklopu Lige U11.

U zanimljivoj utakmici na kraju smo upisali još jednu lijepu pobjedu rezultatom 30:24.

Početak utakmice za naše male košarkaše bio je najteži. Krenuli smo u grču i sa strahom. Protivnici su to iskoristili i prešli u lagano vodstvo.

Nakon podrške sa tribina nestalo je početne treme, počeli smo zabijati, preokrenuli smo rezultat i u uzbudljivoj završnici ipak stigli do zaslužene i važne pobjede od +6 koševa razlike u Ligi U11.

Bilo je puno dobrih poteza, naravno i onih koji to nisu, stoga je svima u ekipi ovaj rezultat motiv više da nastave trenirati s istim ili još većim entuzijazmom za daljnjim napredovanjem i novim pobjedama.

Druga muška košarkaška liga sjever: Međimurje ovaj utorak protiv Bjelovara

Konačno kreće i naša Prva ekipa – seniori Košarkaškog kluba Međimurje u nastavak prvenstva Druge muške lige – Sjever. Nakon što je minuli vikend odgođena utakmica protiv Virke koja je imala problema s koronom, u utorak 1. veljače naši seniori nadoknađuju još jednu zaostalu utakmicu, onu protiv Bjelovara. Utakmica se igra u čakovečkoj dvorani I. OŠ s početkom u 20 sati.

Seniorska ekipa Međimurja priprema se inače već gotovo mjesec dana za drugi dio prvenstvene sezone i svi u našim redovima jedva čekaju nastavak sezone.

– Najvažnije je da konačno uđemo u ritam utakmica i treninga, da ne bude novih odgoda zbog korone i naravno da nas zaobiđu ozljede, jer smo imali već dosta peha, kaže uoči starta trener Stjepan Novak.

Igrački roster kojeg ima na raspolaganju trener Novak za utakmicu protiv Bjelovara je sljedeći: Domagoj Kuzmić, Ivan Golik, Lovro Novak, Lovro Horvat, Ivano Rodek, Franjo Kranjčec, Lovro Beuk (bekovi), Mislav Kranjčec, Ivan Golik, Matija Herman, Vedran Gašparić, Vito Totić, Jakov Horvat i Franko Zaspan (krila), Igor Drk, Petar Glumac, Luka Bartolić, Tin Pongrac i Tomo Balent (centarske pozicije). Ozlijeđeni su: Lovro Rusak, Bono Krušelj i Lovro Marčec.

Prva momčad Košarkaškog kluba Međimurje nekoliko sezona unatrag u 2. muškoj ligi sjever ili bivšoj A-2 ligi odigrala je u standardnom sastavu kojeg su svi znali. I svake godine u samom vrhu lige.

Iako u veteranskim godinama Krajačić, Ostoja, Kranjčec, Mat. Novak, Drk i ekipa kada su na parketu, još uvijek su mogli biti konkurentni za vrh Druge lige.

Ali, uoči ove sezone 2021./2022. pala je odluka u dogovoru igrača i trenera Stjepana Novaka da se ekipa pomladi i privuče u klub talentirane igrače iz cijelog Međimurja koji žele napredovati i odigrati na što višem ligaškom nivou, dok su dosadašnji nositelji seniorske ekipe prešli u veteransku momčad Međimurja Wild Boars.

Tako su se u klubu bez obzira što će na početku rezultat malo patiti, oslonili na mlađe snage međimurske košarke, a priključeno je i nekoliko juniora i kadeta.

Cilj pomlađivanja ekipe je da ostane u istom i još jačem sastavu duže vrijeme te da se nakon dvije-tri sezone napadne ulazak u Prvu mušku ligu.

– Ovu sezonu u klubu što se tiče seniorske ekipe označili smo kao prijelaznu, s obzirom da je znatno pomlađen sastav. Ali u nastavku prvenstva očekujem da ekipa napravi iskorak sa sadašnje 7. pozicije i na kraju imamo pozitivan omjer pobjeda i poraza što bi nam donijelo i pomak na tablici u gornji dio, optimističan je trener Novak uoči drugog dijela sezone.

Bjelovar je inače izravni konkurent za ulazak u gornji dio tablice i pobjeda u utorak bi zasigurno bila zamašnjak za nastavak sezone.

Ulaz na utakmicu Međimurje – Bjelovar je besplatan uz Covid potvrdu.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja