Međimurje Press
Sport+

Vikend rezultati selekcija Muškog rukometnog kluba Čakovec!

Vikend za nama donio je nastupe šest selekcija MRK Čakovec, koje su ukupno odigrale čak 14 utakmica. Prva ekipa snage je odmjerila sa RK Novi Zagreb, druga ekipa sa RK Novska, generacija U-15 sa RK Koprivnica i RK KTC, generacija U-11 sa RK Koprivnica i RK Prelog, generacija U-9 sa RK Metalac, RK Petrinja, RK Rugvica i RK Virovitica, a generacija U-8 sa RK Bedekovčina, RK Novi Zagreb, HRK Gorica i RK Rugvica.

TEŽAK PORAZ SENIORA

Seniora kluba upisali su drugi poraz u prvenstvu i to kod ekipe RK Novi Zagreb. Rezultat je bio 38:30 (20:16).

Od početka susreta bilo je jasno da ovo neće biti dan naših rukometaša iako je rezultatski do 15 minute utakmica bila izjednačena, no nakon toga uslijedila su tri uzastopna gola domaćih i do kraja poluvremena vodili su domaćini sa 4 gola prednosti. Ulazak u drugo poluvrijeme i nije bio tako loš, zabili su sada Čakovčani uzastopno tri gola i došli na jedan razlike domaćina, no ponovno griješimo u napadu, ne zabijamo laki gol koji se nudio i nakon toga prednost domaćih polako samo raste.

Očito popodnevni nedjeljni termin nije odgovarao našim igračima koji su tijekom cijele utakmice puno griješili, čak 18 krivih šuteva prema vratima gostiju i 16 tehničkih pogrešaka, što je zaista previše, ali ipak uspjeli smo zabiti i 30 pogodaka, no ono što je posebno zabrinulo jest bila igra u obrani. Nikako nismo uspijevali postaviti čvrstu i agresivnu obranu i sve su to domaćini kažnjavali golovima u mreži naših vratara (koji su unatoč svemu uspjeli skupiti 19 obrana).

Pokušavao je trener Canjuga tijekom cijelog susreta „probuditi“ našu obranu i podići agresivnost, ali ekipa jednostavno nije pratila njegove upute i u susret su ušli preblago, bez žara i agresivnosti (u prilog čega govore i svega dva isključenja) što je sve rezultiralo velikim brojem primljenih golova i naravno porazom.

Ovim porazom Čakovec je sada na 3 boda zaostatka od vodećih momčadi što nije nedostižno, no potrebno je staviti glave skupa i već u subotu, 30. listopada, u Međimurskom derbiju protiv Preloga pokazati sve što je izostalo protiv Zagreba i upisati novu pobjedu. Utakmica se igra u dvorani graditeljske škole u Čakovcu s početkom u 20:00 sati. ZA ČAKOVEC – SVI !

MRK Čakovec: Marko Tkalec (5), Vedran Škrobar, Mateo Hozjan, Marko Antunović (5), Tibor Tkalčec (2), Bruno Varšić, Krešimir Zvonarek (3), Nikola Vuković (2), Karlo Korent (1), Danijel Mesarić (4), Fran Kocijan, Vito Horvat (1), Igor Krajner, Erik Horvat, Matej Ćuk (6), Fran Murk (1). Trener: Vladimir Canjuga

RK Novi Zagreb:   Fran Mikulaš, Mihael Doknjaš (2), Dubravko Benko (5), Luka Goda (9), Jakov Drobnjak, David Špiler, Martin Franjko (1), Luka Rončević, Filip Čelić (10), Jakov Dujmović (2), Marko Pranjić, Tomislav Jonjić (1), Hrvoje Capan (5) i Tomislav Kljaić (3). Trener: Dominik Halužan

POBJEDA DRUGE EKIPE U NOVSKOJ

Nakon poraza u prvom kolo kod Nedelišća, naša druga (juniorska) ekipa gostovala je u Novskoj gdje je ostvarila vrijednu pobjedu rezultatom 29:31 (15:15).

Prvo poluvrijeme za naše mladiće donijelo je izjednačenu i napetu utakmicu te su do kraja poluvrijeme konstantno držali priključak domaćinima i minutu prije kraja imali vodstvo od jedan razlike, ali ipak uspijevaju domaći zabiti u posljednjem pokušaju i na poluvrijeme se odlazi rezultatom 15:15.

U drugom poluvrijeme ponovno isti ritam utakmice, izmjenjivala su se minimalna vodstva jedne pa druge ekipe i tako sve do 58 minute kada semafor pokazuje 1 gol razlike za domaće, no ipak tada trima uzastopnim golovima uspijevao prelomiti utakmicu i zasluženo slaviti sa rezultatom 29:31, a najraspoloženiji kod naših igrača bio je Jura Egon Juranić sa postignutih 9 golova.

Ekipa ovog vikenda ima pauzu od natjecanja, te nastavljaju 6. studenog kada im u goste dolazi druga ekipa Preloga.

MRK Čakovec: Ivan Mihalj, Grga Pavlic (2), Nikola trstenjak, Jan Sanjković (1), Borna batisweiler (5), Luka Ude Tkalčec (5), Filip Bošković, David Kovačić (2), Jura Egon Juranić (9), Domagoj Jurisak (3), Jakov Sanjković, Lovro Vincek (3), Blaž Lukša, Vilim Vrbanec (1), Luj Kupec i Matej Vurušić. Trener: Matija Kraljić

RK Novska: Luka Šumar (1), Dominik Marenić, Kruno Movrić, Antonio Troha (4), Alen Brkić, Hrvoje Horaček (2), Marin Leskarac, Tin Pavlović, Sven Klobučnik, Ante Šumar (9), Ivan Mimić (2), Alan Pokorni, Fran Kuhtić (6), Denis Crnoja i Hrvoje Horvat (5). Trener: Savka Mlađenović.

GENERACIJA U-15

I naša generacija U-15, sastavljena od mladića rođenih 2006/2007 godište vratila se rukometnim natjecanjima. Ekipa se natječe u 1. HRL U-15 (Regija 5) u konkurenciji 9 klubova, a igra se turnirskim sustavom.

Prvo kolo naši su mladići gostovali u Koprivnici gdje su ostvarili polovičan uspjeh.

Igrači trenerice Ive Tomašek u prvoj su utakmici poraženi od vršnjaka iz Koprivnice rezultatom 16:26 (9:13). Držali su naši igrači priključak do 7 minute kada ekipa Koprivnice postiže tri uzastopna gola i do kraja poluvrijeme ne uspijevamo se rezultatski vratiti u utakmicu te je na poluvremenu 4 razlike. Loša igra iz drugog dijela prvog poluvremena nastavljena je i u drugom poluvremenu i situacije kada ekipa punih 11 minuta (u poluvremenu koje traje 20 minuta) ne zabije pogodak nije ni moguće očekivati povoljan rezultat. U ovom porazu najraspoloženiji u našim redovima bio je Petar Tkalec sa 6 postignutih golova.

Druga utakmica donijela nam je utakmicu protiv ekipe iz RK KTC. Očito su naši mladići izvukli pouku iz prve utakmice te su u drugu krenuli puno angažiranije i nisu dozvolili iznenađenja te su na kraju slavili rezultatom 27:17 (16:6). Svi igrači u zapisniku dobili su priliku igrati, a i ovog puta ponovno je najefikasniji bio Tkalec sa 8 golova.

Nakon ovih utakmica naša ekipa je na 4. mjestu tablice i svoje prvenstvo prema rasporedu nastavlja 20. studenog

Za MRK Čakovec nastupali su: Sven Žerjav (1), Andrija Železnjak (6), Simon Varošanec (4), Lovro Jurgec (1), Damijan Ninić (7), Dino Vuri (5), Noa Kostel, Petar Tkalec (14), Fabijan Novak (1), Franjo Vuri (1), Izak Bel (2), Filip Golubić (1) i Andrija Đurđević. Trener: Iva Tomašek.

GENERACIJA U-11

Generacija U-11 sastavljena od dječaka rođenih 2010/2011 godine započela je svoje natjecanje u I. HRL U11 (Regija 5) gdje se natječu u konkurenciji sa 10 klubova.

Prve utakmice našim mladićima bile su protiv vršnjaka iz Preloga i Koprivnice te su upisane dvije vrijedne pobjede.

Utakmica protiv Preloga završila je visokom pobjedom 40:8 (18:2). Igrali su mladići trenera Davora Varge borbeno, angažirano i koncentrirano te je su svi dobili priliku koju su i iskoristili, no ipak najraspoloženiji strijelac bio je Lovro Balog za čak 10 pogodaka.

Druga utakmica donijela im je sraz sa vršnjacima iz Koprivnice te su također upisali pobjedu, ovog puta rezultatom 29:15 (18:6). Od početka su kontrolirali utakmicu i rezultat te su igrali odgovorno i koncentrirano što je na kraju i vidljivo iz konačnog rezultata. Ovog puta najefikasniji je bio Fran Babić sa 10 pogodaka.

Ovim visokim pobjedama izbili su naši mladići na prvo mjesto tablice, a nastvak prvenstva očekuje ih 20. studenog 2011. kada su domaćini ekipama Varaždina i Ivanca.

Za MRK Čakovec nastupali su: Fran Babić (11), Lovro Balog (10), Ivan Dobranić, Sven Doring, Leo Hajdarović (8), Zvonimir Horvat (5), Jona Kanižaj (3), Jakov Mlinarić (2), Branimir Murković (8), Sebastian Partlić (6), Fabian Petek, Tomislav Smolković (4), Jan Šestan (1), Ivano Šopar (7), Roko Taradi (1) i Vanja Zver (3). Trener: Davor Varga.

MINI RUKOMETNA LIGA „RUGVICA“

Naše generacije U-9 (rođeni 2012 i mlađi) i U-8 (rođeni 2013. i mlađi) započele su svoja natjecanja u mini rukometnoj ligi „Rugvica).

Tako je generacija U-9 snage odmjerila sa ekipama iz RK Metalac (poraz 7:4), RK Petrinja (pobjeda 8:6), RK Rugvica (pobjeda 17:4) i RK Virovitica (pobjeda 15:2), dok je generacija U-8 snage odmjerila sa RK Bedekovčina (pobjeda 12:0), RK Novi Zagreb (poraz 10:3), HRK Gorica (poraz 9:1) i RK Rugvica (pobjeda 13:4).

Čestitke svim našim rukometašima, a podrobnije o igračima, utakmicama i rasporedu objavit ćemo nakon primitka biltena voditelja lige.

Dražen Špoljarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja