Međimurje Press
Sport+

Volonteri u parku – Međimurju zlatna medalja!

Čakovcu i Međimurju redovito se tepa da su u mnogim stvarima vodeći u državi, a to se još jednom ponovilo i u aktivnosti „Volonteri u parku“. Aktivnost se od 2018. održava u Međimurskoj županiji, točnije u Čakovcu, u sklopu projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Budući da petogodišnji ciklus odrađivanja aktivnosti ide prema kraju svima koji su sudjelovali u međimurskom kraku aktivnosti podijeljene su zahvalnice na svečanosti održanoj u srijedu 28. rujna u Scheierovoj zgradi.

Voditeljica aktivnosti „Volonteri u parku“ na nacionalnoj razini Maja Lang Morović nije krila oduševljenje i zadovoljstvo odrađenim u Čakovcu. Naglasila je kako su „Volonteri u parku“ koji su provođeni u Gradu Zrinskih pogodili pravu suštinu projekta: organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju i očuvati životnu okolinu. „Da u sklopu aktivnosti možemo dodjeljivati medalje vi biste sigurno dobili zlatnu“ poručila je. Istaknula je odličnu suradnju s ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marini Payerl-Pal, Tomici Jakopcu, odličnom koordinatoru aktivnosti Volonteri u parku u Čakovcu te Renati Kutnjak Kiš, koordinatorici projekta „Živjeti zdravo“ za Međimursku županiju, koja je uvijek na usluzi, a sve u cilju što bolje organizacije različitih aktivnosti projekta.

U kratkoj prezentaciji podsjetilo se na brojne uspješne aktivnosti provedene u Perivoju Zrinsku u kojoj je s godinama sudjelovalo više tisuća ljudi svih generacija.

Veliku zahvalu uputila je i Gradu Čakovcu zbog uspješne koordinacije izgradnje novouređenog parka s igralima u Perivoju Zrinski koji je otvoren 2021. godine u sklopu projekta „Živjeti zdravo“, a zahvaljujući upravo odličnoj realizaciji aktivnosti „Volonteri u parku“. Sudionicima sastanka se kao domaćin obratila i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal zahvalivši Maji Lang Morović na odličnoj dugogodišnjoj suradnji te je još istaknula kako je najveći teret organizacije podnio Tomica Jakopec, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca, koji je vrlo uspješno koordinirao aktivnosti te je okupio veliki broj suradnika. Jakopec je u svom obraćanju zahvalio svim udrugama i organizacijama na suradnji, njih preko 30, naglasivši kako prekrasan Perivoj Zrinski u srcu Čakovca kroz aktivnosti „Volonteri u parku“ ponovno oživio te je postao omiljeno okupljalište osoba svih generacija i izvan aktivnosti „Volonteri u parku“. Dodao je kako ga veseli da ga partneri sami nazivaju sa željom da se i nadalje uključe u aktivnost. Na kraju svečanosti svima koji su sudjelovali u aktivnosti podijeljene su zahvalnice koje je Hrvatski zavod za javno zdravstvo dodijelio za sudjelovanje na projektu „Živjeti zdravo“, uspješnu suradnju i izvanredan doprinos očuvanju zdravlja. U veselom ozračju i uz zajedničku fotografiju svih sudionika izražena je želja za nastavkom aktivnosti „Volonteri u parku“, iako ta faza projekta „Živjeti zdravo“ ove godine završava, i u budućnosti.

(tj)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja