Započeo BIMEP 2019.

BICIKLIMA MEĐIMURSKIM PUTEVIMA 

Međunarodni cikloturistički događaj počeo je danas u 9 sati na Trgu Republike u Čakovcu, a kao i svake godine masovnost na samom startu nije izostala. Dugi red pred štandom prijava samo je potvrdio da ni Uskrsni ponedjeljak nije smetnja za ovaj međimurski turistički projekt.

BIMEP je ove godine organiziran povodom Dana županije, Dana zdravlja i Dana planete Zemlje, a cilj je popularizacija biciklizma i pokazivanje Međimurja kao cikloturističke manifestacije te ukazivanje na zdrav život uz bavljenje sportom. Organizator su Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve i Međimurska županija.

Ukupno 16. punktova nalazi se u Donjem Kraljevcu, Goričanu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu, a svi zainteresirani mogu se u bilo koje doba uključiti na određenom ulazno/izlaznom punktu sve do 18:oo sati.

Ovaj sportsko-turističko rekreativni projekt osigurava mogućnost da svatko bira svoje vrijeme uključivanja, kao i dužinu staze.

Za razliku od prošle godine, ove nema punkta u Kotoribi i umjesto njega bit će punkt u GORIČANU. Pečat punkta u Goričanu, koji se utiskuje na diplomu, utiskivat će se na mjesto određeno za Kotoribu.

Organizatori su predložili Bimepovcima da ne idu prema Kotoribi, nego da se, nakon što prođu Donju Dubravu i Svetu Mariju, vrate prema Donjem Kraljevcu i iz njega  odu u Goričan. Naime, cilj je da se što više biciklista iz susjedne Mađarske uključi u BIMEP.

Već na samom startu ove biciklističke manifestacije zabilježen je veliki broj biciklista susjednih županija, ali i iz Zagreba.

Završetak BIMEP-a očekuje se oko 18 sati, a očekuje se preko 3000 biciklista.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*