medjimurjepress@gmail.com

Zasadili drvo u sklopu Svjetskog judo dana

U sklopu projekta “Živjeti zdravo” i aktivnosti “Volonteri u parku” Zajednica sportskih udruga Čakovca, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Judo klub Zrinski obilježili su Svjetski judo dan sađenjem smreke kod čakovečke streljane. Svjetski judo dan obilježava se diljem planeta svakog 28. listopada, a ovogodišnja tema bila je “POSADI DRVO” te su se na ovaj način volonteri u parku pridružili akciji Grada Čakovca “Posadi i ti jedno drvo”.

Prvu lopatu zabio je predsjednik Judo kluba Zrinski Ivica Jalšovec koji je izjavio kako se Svjetski dan juda svake godine obilježava na drugi način, a ove se to zgodno poklopilo s akcijom Grada Čakovca. Dodao je kako Judo klub Zrinski puno radi na promociji sporta te da u posljednje vrijeme bilježi pojačani interes i veći broj članova, prije svega djece. “Judo je olimpijski sport koji je vrlo pogodan za kompletni psiho-fizički razvoj djece u mlade, zdrave osobe gdje se uči i pobjedi i porazu, ali poštovanju protivnika” naglasio je Jalšovec.

Sađenju stabla prisustvovala je i skupina Slatkiši Dječjeg vrtića Cipelica za koje su treneri i članovi Judo kluba Zrinski pripremili kratku prezentaciju ovog borilačkog sporta kao i pokazni poligon. Uz njih sadnji smreke su se pridružili i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije za koje pak je bio organiziran obilazak obližnjih sportskih objekata. Vodiči su im bili voditelj sportskih objekata Gradskog poduzeća EKOM Damir Barić i tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec koji je ujedno i koordinator aktivnosti Volonteri u parku za Međimursku županiju. Tom prigodom voditeljica djelatnosti javnog zdravstva međimurskog Zavoda za javno zdravstvo Renata Kutnjak Kiš izjavila je kako je riječ o 11.-toj ovogodišnjoj aktivnosti u sklopu projekta koji za cilj ima promociju zdravih stilova života uz socijalnu integraciju i međugeneracijsku solidarnost te suživota s prirodom. “Sadnjom drveća ih upućujemo na čuvanje okoliša” istaknula je.

Aktivnost “Volonteri u parku” dio je projekta Živjeti zdravo koji se provodi diljem Hrvatske, a kod nas ga organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta. Do kraja godine u prosincu će biti održana još jedna aktivnosti Volontera u parku povodom Svjetskog dana šećerne bolesti.

TOMICA JAKOPEC

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*