Međimurje Press
Sport+

Završene kvalifikacije Erste Plave lige 2021, poznati svi finalisti!

Natjecanjima u Puli i Zagrebu završene su kvalifikacije Erste Plave lige 2021 i poznati su svi sudionici finala koje će se održati 14. rujna u Zagrebu, u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića.

Učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske u devet su se gradova natjecali u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vorteksa, a nastup u finalu je izborilo po dvoje najboljih u svakoj disciplini.

Prije početka natjecanja u Puli svojih se atletskih iskustava prisjetio i pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

„Sjećam se da smo kad sam bio vaše dobi trčali na 60 metara i da sam bio jako brz. Vama želim da na ovom natjecanju date sve od sebe i ne razmišljate o rezultatu. Nema veze kakav je rezultat, morate biti ponosni već i samim time što ste ovdje i što se natječete. Ako ćete se baviti sportom zapamtite da je u sportu najvažnije srce, ali i glava. Sretno!“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

I ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić naglasila je što je važno kod bavljenja sportom u školskoj dobi.

„Ja se nadam da ste ovdje prije svega došli zbog zabave jer u vašim godinama sport mora biti zabava i način kako da korisno nakon škole provedete vrijeme sa svojim prijateljima. Uživajte i ne razmišljajte o rezultatima, briga o rezultatima će doći kasnije. Fizička aktivnost na svježem zraku i u društvu prijatelja, to je ono što vam svima želim svaki dan“, istaknula je dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis.

Za Blanku je naročito emotivan bio dolazak na kvalifikacije Erste Plave lige u Zagreb, budući da se s malim atletičarima družila na stadionu Mladosti, istom onom na kojem je 2009. godine skočila 208 cm, što je još uvijek drugi najbolji rezultat u povijesti skoka u vis.

„Na ovaj se stadion uvijek rado vraćam, na neki ga način osjećam svojim i želim vam da na njemu uživate jednako kao što sam ja uživala uvijek kada bih ovdje skakala“, zaključila je Blanka koja je posljednjih tjedana kao ambasadorica lige obišla cijelu Hrvatsku, promovirala atletiku, podijelila na stotine medalja i autograma te se fotografirala sa stotinama oduševljenih osmoškolaca i njihovih roditelja.

Rezultate kvalifikacija pogledajte OVDJE>>>

Foto:Renato Brnađolica Pro Sport

(i)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja