Međimurje Press
Sport+

Završeno 22. izdanje Pannonian Challengea!

Izdanje kojeg su obilježili vrhunski sportski nastupi, urbana glazba i gromoglasna osječka publika

U tri natjecateljska dana u skate parku izmijenili su se sportaši iz više od 20 zemalja svijeta

Dizanje organizacijske ljestvice iz godine u godinu sve više i više, probijanje vlastitih granica i kreiranje događaja, nastupa i radionica o kojima se priča i danima nakon, već je tradicionalno utkano u temelje Pannonian Challengea, festivala ekstremnih sportova i urbane kulture koji se po 22. put održavao u Osijeku od 11. do 15. kolovoza. Festival je održan u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a glavni fokus bio je na povratku publike na tribine što su posjetitelji, ali i sportaši koji su došli iz više od 20 zemalja svijeta itekako cijenili. Najznačajniji festival ovakve vrste u regiji u sva tri natjecateljska dana okupio je u osječkom skate parku velik broj zaljubljenika u sport, adrenalin i dobru zabavu, a što je možda i najvažnije, okupio je velik broj djece i tinejdžera koju su sa zanimanjem gledali sve trikove Inline, Scooter i BMX sportaša, ali ih i izvodili nagovještavajući tako da ekstremni sport u Slavoniji, ali i cijeloj Hrvatskoj ima svijetlu budućnost.

U natjecateljskom smislu na 22. Pannonian Challengeu najviše razloga za zadovoljstvo već u četvrtak, prvog dana natjecanja, imali su Francuz Diako Diaby koji je slavio pobjedu u Inline disciplini, dok je Filip Blaha iz Češke odnio titulu najboljeg u Scooter disciplini. U petak se kao najbolji u Skate disciplini pokazao Christopher Khan iz Slovenije, dok je u subotu u BMX Freestyle disciplini, poslovično publici najatraktivnijoj, a od ove godine i olimpijskoj disciplini, slavio Varaždinac Marin Ranteš, veliki miljenik osječke publike. Zanimljivo je da je Marinu ovo ujedno bila i prva pobjeda na Pannonian Challengeu pa je erupcija oduševljenja kako kod njega, tako i kod publike, bila nemjerljiva.

Svih dana festivala, osim sportskog natjecanja, posjetitelji su mogli uživati u vrhunskim glazbenim poslasticama u režiji ponajboljih domaćih DJ-eva i izložbi fotografija svih autora koji su kroz ove godine izlagali svoje radove na festivalu.

“Jako smo sretni što se publika opet vratila na tribine I što ih je ispunila do posljednjeg mjesta, jer Pannonian postoji radi publike. Imali smo odlična natjecanja u svim disciplinama. Ono što je obilježilo natjecateljski dio je svakako prva pobjeda Marina Ranteša na Pannonianu u BMX Freestyle disciplini. U ovoj najatraktivnijoj disciplini imali smo natjecanje i u ženskoj konkurenciji. Ove godine smo imali skoro 200 sportaša iz preko 20 zemalja svijeta. Pannonian je prvo veliko natjecanje u ekstremnim sportovima nakon Olimpijskih igara nakon što su skateboard I BMX postali olimpijske discipline. Ponovno se vratio i zabavni dio festivala, svake večeri publika se zabavljala u Staroj pekari u Tvrđi do ranih jutarnjih sati. Hvala Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, cijelom organizacijskom timu, volonterima, svim partnerima i medijima na velikoj podršci.” – izjavio je Jurica Barać, direktor Pannonian festivala.

A kako Pannonian Challenge uvijek ide korak naprijed u svemu, tako je i u tehničkom smislu. Ljubav prema sportu i dobroj glazbi povezuje Pannonian Challenge i A1 Hrvatska već 10 godina. Jubilej je obilježen streamanjem finalnih natjecanja na YouTube kanale Pannonian i A1 te RTL web preko A1 5G mreže što je prvo takvo u Hrvatskoj. Uz to, u četvrtak na dan kada je 5G stigao u Hrvatsku sa skate parka je realizirano prvo povijesno javljanje uživo u televizijski program, odnosno u informativnu emisiju „RTL Danas“ preko A1 5G mreže.

S obzirom na to da cijeli tim Pannonian Challengea, te na nekim način i sam grad Osijek kojemu ovakav festival donosi iznimno snažnu i hvalevrijednu promociju širom svijeta, živi za festival cijele godine, tako je već sad organizacijska ekipa nošena pozitivnom energijom, odličnom povratnom reakcijom publike i entuzijazmom sportaša koji svake godine dolaze sve spremniji i usavršeniji na natjecanje, krenula s razmišljanjima o novom izdanju omiljenog festivala. Budući da je cilj svake godine biti što bolji, nema sumnje kako će 23. izdanje Pannonian Challengea biti događaj koji u 2022. ne želite propustiti.

Foto: Marin Stupar/Samir Kurtagić/Marko Žuljević/Dalibor Bauernfrajnd

Hrvoje Ratkić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja