Međimurje Press
Sport+

Završio prvi tjedan sportskih kampova, slijede nogomet i streličarstvo

Kampom iz košarke kojeg je na vanjskom igralištu čakovečke Gimnazije Josip Slavenski provodio Košarkaški klub Međimurje završio je prvi tjedan ovogodišnjih Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”. I ovaj kamp, kao i onaj rukometni koji se svakog dana prijepodne održavao u 2. osnovnoj školi u Čakovcu, okarakterizirale su pridržavanje epidemioloških preporuka. Tako se svakom sudioniku mjerila temperatura, ruke su se dezinficirale, a koliko je to bilo moguće izbjegavao se tjelesni kontakt. Voditelj kampa bio je proslavljeni čakovečki košarkaš Mario Novak kojeg svi poznaju kao Veliki Medo. “Bilo je prekrasno, zaista divno. S obzirom na situaciju koja vlada posljednjih mjeseci u Hrvatskoj nismo imali jako veliki odaziv, ali mi je drago da se odazvalo ovih 20-tak mladih košarkaša. Nadam se da to znači da će se školarci tijekom ljeta vratiti na sportske terene” poručio je Novak. Trener na kampu bio je i Igor Čaić koji je kazao kako ih ništa nije moglo omesti u radu. “Lijepo smo to odradili s djecom. Ovih pet dana druženja je bilo super jer su stekli neka nova znanja, nova iskustva, ali i nova poznanstva” naglasio je Čaić. Novina na ovogodišnjim kampovima su i predavanja koja će biti održana na različite važne teme, a prva predavanja  o važnosti zdrave prehrane odradila je magistra nutricionizma i znanosti o hrani Marijana Krajačić.

Sportski kampovi koje već 16. godinu za redom organiziraju Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca nastavljaju se sljedećeg tjedna kampovima iz nogometa i streličarstva. Svaki dan od 13. do 17. srpnja od 9 do 11 sati čakovečki osnovnoškolci moći će na igralištu Sloge učiti o nogometu, a na području bivše vojarne o streličarstvu. Provoditelji kampova bit će Nogometni klub Sloga Čakovec i Streličarski klub Katarina Zrinski.

Upisi na kampove mogući su tijekom cijelog ljeta, a ove godine na ponudi su čak 24 različita sportska kampa iz 17 sportova.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

tajnik ZSU Čakovca

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja