Međimurje Press
Sport+

ZIMSKI SPORTSKI PRAZNICI STVORILI GENERACIJU KOJA JE NAUČILA KLIZATI

Sa završetkom zimskih školskih praznika brojni čakovečki osnovnoškolci vratili su se u đačke klupe te se mnogi od njih mogu pohvaliti da su naučili novu vještinu. Naime, u suradnji Zajednice sportskih udruga Čakovca i Turističke zajednice Grada Čakovca posljednjeg tjedna u 2022. i prvog tjedna u 2023. održani su „Zimski sportski praznici“ na čakovečkom klizalištu.

Riječ je o svojevrsnoj besplatnoj školi klizanja koja je održana od 8 do 11 sati svakog radnog dana između Božića i Sveta tri kralja, a nastavak je projekta koji je su na klizalištu započeli Urbani sportovi. Za stručni nadzor Zimskih sportskih praznika bila je zadužena ekipa kineziologa koju je predvodila Željka Podgorelec Sirc. „Mi smo tih osam dana bili tu da im pomognemo, damo koji savjet i uputimo u tajne klizanja. Svaki sudionik je dobio osnovne upute o elementima škole klizanja te ih je uz našu pomoć pokušao samostalno savladati na što višem nivou“ izjavila je Podgorelec Sirc i dodala kako je bila iznenađena brojem polaznika, ali i brzinom kojom su učili klizati. „Velika većina djece koja je došla proklizala je taj isti dan. Naravno, oni sada moraju dodatno brusiti svoje vještine, a to će moći i cijeli ovaj tjedan. Vrlo su brzo upijali sve savjete i voljeli su se doći pohvaliti s novim vještinama, novim znanjima“ kazala je. Osvrnula se i na kineziologe koji su sa svojim žutim reflektirajućim prslucima bili nezaobilazni dio čakovečke prijepodnevne klizačke priče. „Cijela ekipa je odlično radila. Stvarno je to bio tim odličnih mentora, vrsnih komunikatora i poticatelja na rada. I Srebrenka, i Nensi i Tanja su pokazale veliko strpljenje i veliku zainteresiranost za rad s djecom.

Trebamo se zahvaliti i tajniku čakovečke sportske zajednice Tomici Jakopcu koji je sve odlično organizirao, ali i kada je bila gužva obuo klizaljke i pridružio se nam na ledu te pomogao. Svi skupa smo bili jedan odličan tim i to se na kraju vidjelo jer su povratne informacije koje smo dobili od čakovečkih školaraca i njihovih roditelja samo pozitivne“ poručila je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture. Iz gradske sportske zajednice pak naglašavaju odličnu suradnju s turističkom zajednicom kao i zadovoljstvo da se nakon nekoliko godina pauze u gradu Zrinskih opet može klizati. S obzirom da, uz etablirane ljetne kampove „Svaki tjedan sport jedan“, sportska zajednica od prošle godine provodi projekt Proljetnih sportskih praznika ni jedni školski praznici u Čakovcu više ne mogu proći bez mogućnosti uključivanje školaraca u sport.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

tajnik ZSU Čakovca

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja