Međimurje Press
Sport+

Zlatko Saračević sahranjen u Aleji Velikana u Zagrebu

Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan “Zlatko” Saračević danas je sahranjen na Mirogoju.

Posljednju stražu držali su Saračevi suigrači iz Atlante koji su osvojili olimpijsko zlato – Ćavar,  Jelčić, Smajlagić, Načinović, Jović, Gudelj, Matošević, Franković. Na ispraćaj su došli brojni bivši i sadašnji rukometaši. Bila je tu gotovo čitava generacija iz Atene koja je također osvojila zlato-Zrnić, Šprem, Balić, Metličić, Vuković, Šola, Vori, Džomba.

Suigrač iz Atlante Zoran Mikulić u ime kolega oprostio se od Saračevića, a govor je održao i čelni čovjek hrvatskog rukometa.

-Zatvorila se još jedna rukometna knjiga, knjiga izuzetno bogatog sadržaja i velikih ostvarenja, dobrih i plemenitih djela. Prestalo je kucati veliko srce, umro je naš dragi Zlatko Saračević “Sarač”, rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Sretni smo i zahvalni na svakom trenutku provedenom zajedno, ali istovremeno žalimo što ih nije bilo više. Sarač, hvala ti za svaki gol, za svaku riječ, savjet, za svaki trenutak vremena koji si odvojio za nas, da bi nam pomogao, objasnio, gurnuo nas naprijed, objavio je Hrvatski rukometni savez.

Zlatka su ispratili sa starom narodnom pjesmom “Tiho, noći, moje zlato spava”.

Foto: Davorin Višnjić/Pixell

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja