Međimurje Press
Sport+

Zlato i bronca za ŽRK „Zrinski“ !!!

NOVIGRAD KUP 2020.

U organizaciji ŽRK „Đurđevac“ dana, 25.01.2019. subota, održan je rukometni turnir za djevojčice rođene 2008. i mlađe i za djevojčice rođene 2006. i mlađe. Turnir se igrao u sportskoj dvorani u Novigradu Podravskom te u sportskoj dvorani u Molvama. ŽRK „Zrinski“ je imao ekipu u obje konkurencije. Naše djevojčice rođene 2008. i mlađe su u svojoj konkurenciji osvojile 1. mjesto, a djevojčice rođene 2006. i mlađe 3. mjesto.

  1. i mlađe

Novi veliki uspjeh naših malih Zrinskica. U ovoj konkurenciji bilo je prijavljeno 13 ekipa koje su bile podijeljene u 3 skupine po 3 ekipe i jedna skupina sa 4 ekipe. Naše je djevojčice ždrijeb smjestio u grupu zajedno sa ŽRK Pitomača, ŽRK LiPa Lipik – Pakrac i ŽRK Udarnik Velika Gorica. Sa tri pobjede djevojčice su zauzele prvo mjesto te nisu trebale igrati repasaž već su se direktno plasirale u četvrtfinale. U četvrtfinalu je pobijeđena je ekipa Siska, a u polufinalu Sesvete golom iz sedmerca nakon isteka vremena. U finalu susret starih rivala ŽRK Zrinski – RK Đurđevac. I ovaj puta zanimljiva i čvrsta utakmica, no naše su djevojčice bile spretnije i sretnije i na kraju zasluženo slavile.

Simona Rubin izabrana je u najbolju sedmorku turnira, Kristina Goričanec bila je najbolji golman, a Marta Doležaj izabrana je za najboljeg igrača turnira.

U ovoj kategoriji nastupali su:
Goričanec K., Vidović H., Blagus E., Doležaj M., Rubin S., Vrban N., Varga R., Marciuš T., Blagus L., Novak L., Krznar K., Glogovec H.

ŽRK Zrinski – ŽRK Udarnik VG 9:1 (3:0)
ŽRK Zrinski – ŽRK LiPa Lipik-Pakrac 10:0 (6:0)
ŽRK Pitomača – ŽRK Zrinski 1:10 (1:7)

1/4 ŽRK Zrinski – ŽRK Sisak 13:2 (8:1)

1/2 ŽRK Zrinski – RK Sesvete Agroproteinka 9:8 (7:4)

F ŽRK Zrinski – RK Đurđevac 10:8 (4:3)

  1. i mlađe

U ovoj kategoriji bile su prijavljene 4 ekipe i igrao se liga sistem. Uz naše djevojčice na turniru su još bile R.Š.D. Bjelovar, ŽRK Dubica Kozarska Dubica i RK Đurđevac. Sa pobjedom i dva poraza djevojčice su zauzele treće mjesto. Trener Petek je ovaj turnir iskoristio kako bi još malo uigrao ekipu i isprobao neke stvari pred važne ligaške susrete gdje naše djevojčice love plasman na završnicu prvenstva Hrvatske.
I u ovoj kategoriji imamo najbolje pojedinke: Sonja Makarova proglašena je najboljim golmanom turnira, a Hana Vidović izabrana je u najbolju sedmorku.

U ovoj kategoriji nastupali su:
Makarova S., Novak V., Marciuš N., Novak G., Furdi N., Golubić L., Vidović H., Lukman L., Dania K., Sklepić B., Hanžeković M., Žuti A., Lehkec R.

ŽRK Zrinski – ŽRK Dubica 6:4 (3:4)
R.Š.D. Bjelovar – ŽRK Zrinski 12:8 (5:6)
ŽRK Zrinski – RK Đurđevac 10:11 (7:5)

Čestitamo treneru Peteku koji je na turniru vodio obje ekipe. Također još jednom zahvala roditeljima koji su prvo bili vozači, a zatim vatreni navijači svojim djevojčicama. Treba napomenuti da su naše djevojčice imale glasnu podršku od prve do zadnje minute svih utakmica. Bravo za roditelje bez čije podrške i angažmana klub sigurno ne bi mogao postizati ovakve uspjehe u mlađim kategorijama.

KRISTIJAN MARCIUŠ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja