ŽNK Katarina Zrinski počeo sa pripremama za novu sezonu

ŽENSKI NOGOMETNI KLUB KATARINA ZRINSKI IZ ČAKOVCA POČEO SA PRIPREMAMA ZA NOVU POLU SEZONU

Na prozivku trenera Nevena Kreslina u dvoranu Prve Osnovne škole u Čakovcu javilo se dvanaest igračica. U novu sezonu klub će ući sa pola nove ekipe u udarnoj postavi. Napomenimo da je klub na jesen završio na osmom mjestu IHNL-žene sa osvojenih devet bodova.

Agilna Uprava na čelu sa predsjednikom Ivanom Mezgom te potpredsjednicima Dinom Posavcem i Ivom Vurušićem operativcem kluba direktorom Željkom Bacingerom i predstavnikom Grada Čakovca Tomislavom Toplekom čini sve da klub digne na višu razinu i omogući igračicama što bolje uvjete igranja.

„U novu polu sezonu ulazimo u dosta izmijenjenom sastavu. Na žalost, napustilo nas je šest igračica i to: Melanija Kovačić koja odlazi u Njemačku radi zaposlenja, Morena Mikolaj i Patricija Horvat iz obiteljskih razloga. Golmanica Sanja Šoltić i napadačica Andrea Šćukanec Hopinski otišle u drugi klub, Ivona Vugrinec se oprostila od nogometa i sada trenira mlade rukometašice.

Kada se tome pridoda neizvjestan status Barbare Perčić koja radi posla ne može prisustvovati treninzima i odigravanju svih utakmica, mogu samo konstatirati da smo njihovim odlascima puno izgubili. Svjesni tih problema, potrudili smo se i uspjeli dovesti šest igračica. Golmanicu smo  pronašli u Zaboku a zove se Valentina Smiljanec. Pericu Cicijelj napadačicu iz Dubrovnika, pronašli smo u Zagrebu gdje sada živi. Doveli smo još jednu napadačicu Anu Mekovec iz Križevaca koja je do sada igrala za ŽNK Lepoglava. Obranu će nam pojačat Sara Klarić iz Siska koja isto živi u Zagrebu, Tamara Tkalec iz Ludbrega i Josipa Samardžija iz Nove Gradiške koja se preselila u Savsku Ves.

Mislim da ćemo  dovođenjem ovih kvalitetnih igračica uspjeti nadomjestiti prije spomenutih šest igračica koje više ne igraju za naš klub, a i postavili temelje za stabilnost kluba i uspješnije naredne sezone- govori trener.

Pred pripremni dio igračice su odradile individualno trčanjem dionica od pet do deset km, ukupno šest ponavljanja a omogućena im je bila sportska dvorana dva puta tjedno po dva sata. O odrađenim trčanjima igračice su slale treneru na uvid elektronskih putem, gdje se vidi točno odrađena ruta. Daljnji planovi priprem asu 2x tjedno atletska staza sa teretanom na SRC Mladost + 2 tjedno dvorana u IOŠ Čakovec.

Na vanjske terene krećemo 19.02. 3x tjedno. Kombinirat ćemo vanjske terene, atletsku stazu sa teretanom i dvoranu, ukupno 3-4 treninga tjedno, plus utakmica.
Imamo dogovorenih nekoliko domaćih ali i međunarodnih utakmica.
Raspored odigravanja prijateljskih utakmica je slijedeći :

10. veljače – ŽNK Đurđevac
18. veljače – ŽNK Agram Zagreb

21. veljače – 0ŽNK Beltinci
25. veljače – ŽNK Dinamo Zagreb
04. ožujka – ŽNK Maribor
11. ožujka igra se Hrvatski nogometni Kup za žene
18. ožujka. Početak prvenstva

Za sada imamo dogovoreno pet protivnika za naš pripremni dio – rekao je profesor Kreslin.

(Tekst i foto: Ivo Vurušić)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*