Međimurje Press
NekategoriziranoSport+

Zoran Križanić i Marina Godinić pobjednici 2. traila “U gaćicama v Gačice”!

U nedjelju, 24.07.2022. je u našoj organizaciji i u suradnji s MO Gačice, DVD Gačice i mještanima naselja Gačice održano 2. izdanje traila “U Gaćicama v Gačice”. S obzirom da je već 1. utrka pobudila velik interes i ispala iznenađujuće dobro, uopće nismo sumnjali da će se takvo nešto ponoviti i ove godine. Zaista velik interes i brojka od čak 318 finišera u cilju potvrđuje upravo navedeno.

Ove godine smo samo još malo više “pojačali” dekoraciju sa puno gaćica, a svakako posebna atrakcija je bio i veliki bazen na sredini igrališta koji je od ranog jutra bio u potpunoj funkciji i osvježenje mnogima. Što se tiče same utrke, sve je proteklo u najboljem redu, svi natjecatelji su dobili unikatne finišerske medalje, a najbolji i prigodne nagrade. Najprije je u 10 sati startala utrka na 7 km (Kratke gaće) i 18 km (Duge gaće), a 10 min nakon toga i kratka utrka na 3 km (Vražji stolček). S obzirom na dužinu staza naravno da su prvi ciljem počeli stizati natjecatelji najkraće utrke odnosno sa Vražjeg stolčeka, a pobjednici su bili:

Muški:

  1. Ivica Gelo (AK Zaprešić) – 15:40
  2. Krunoslav Hruškar (IND) – 16:30
  3. Marko Horvat (Škola trčanja Križevci) – 16:35

U ženskoj konkurenciji pobijedila je naša Ana Goričanec u vremenu 17:59 ispred Ane Kemenović (IND) – 19:50 dok se 3. mjestom morala zadovoljiti također naša članica, Zara Klopotan u vremenu 20:13. Bravo za Anu i Zaru, a naravno i sve ostale naše koji su uspješno završili ovu utrku.

U utrci na 7 km (Kratke gaće) pobjeda našeg dvojca: Simon Malek Kuzmić – 31:42 ispred Vladimira Slunjskog – 33:11 dok se na 3. mjesto plasirao Matija Tuđan (NULIX) – 33:34. Čestitka Simonu na pobjedi i naravno Vladeku na odličnom 2. mjestu, kao i svima ostalima našima koji su uspješno završili i ovu utrku.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Martina Horvat (AK Svetice) u vremenu 36:32 ispred Andreje Ložnjak (Freuds Runners) – 39:01 dok je 3. bila Tena Martinkec (AK Fit) u vremenu 40:44.

U najdužoj i najtežoj utrci dana – Duge gaće (18 km) suverena pobjeda naših i sva prva tri mjesta osvojili su članovi AK Varaždin. Pobijedio je Zoran Križanić u vremenu 1:28:49 ispred Josipa Mijakovića – 1:33:37 dok se 3. mjestom morao zadovoljiti Dimitar Drumev u vremenu 1:41:53. Velika čestitka Zoranu na pobjedi te Joži i Mitku na pobjedničkom postolju.

U ženskoj konkurenciji sa velikom prednošću uvjerljivo je pobijedila naša Marina Godinić koja je ovu dosta zahtjevnu stazu pretrčala za 1:43:38. Na drugo mjesto plasirala se Petra Hrvačić (AK Maksimir) u vremenu 2:01:36 dok je treća bila također naša Tihana Drumev u vremenu 2:03:27. Velika čestitka Marini na novoj pobjedi i naravno Tihani na odličnom trećem mjestu. Bravo puce! Naravno da čestitke idu i svima ostalima koji su također uspješno završili ovu dosta tešku i zahtjevnu utrku.

Da bi sve ispalo tako dobro kao što je i bilo moramo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji utrke. Zato još jednom hvala svima na podršci i sponzorima koji su bili uključeni u organizaciju utrke: Grad Ivanec, gradonačelnik grada Ivanca – g. Milorad Batinić, zamjenik gradonačelnika g. Marko Friščić, MO Gačice, DVD Gačice, Carlsberg Croatia, Studenac, PMG Piskač, LG Gužvinec, Eldus, PI-Mehanika, Gutta, Konto, Šmit Electronic, Auto & Lakiranje Štriga, Kamini Lipić, Zlatarnica Domenika, Edilnova, OPG Mijaković, Stolarija Vidaček, Farmex, Jambrošić d.o.o., SportTime fitness centar, Gold Gradnja, Trgovački obrt Patricija, Šljunčara-Transporti Smontara, “AS” obrt za trgovinu i usluge i Gea Travel.

Veliko hvala i dragim mještankama sela Gačice i našim pucama koje su ispekle jako puno finih kolača i ostalih delicija. Hvala cijeloj našoj vrijednoj logistici te još jednom veliko hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli da i ova utrka prođe u najboljem redu. Nadamo se da se iduće godine vidimo u još većem broju na 3. trailu “U gaćicama v Gačice”.

P.S. Posebno hvala svima koji su za ovu utrku donirali svoje stare gaćice koje su tak lijepo ukrasile ciljni prostor.

Josip Lacković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja