1. sportske igre HOS-a

HOS MEĐIMURJA ODAZVAO SE PRVIM SPORTSKIM IGRAMA U DABRU

Bivši pripadnici HOS Međimurja sudjelovali su na 1.Sportskim Igrama na državnoj razini koje su održane u Dabru Splitsko-dalmatinska županija. Igre je organizirala udruga IX BOJNE HOS-a iz Splita uz pokroviteljstvo Ministarstva branitelja RH te državnim tajnikom Ivanom Vukićem.

U ime Splitsko-dalmatinske županije nazočan je bio gospodin Luka Brčić zamjenik župana Splitsko- dalmatinske županije, predsjednik ZU HOS-a RH gospodin Boro Barišić i drugi gosti. Gospodin Marko Skejo zapovjednik IX BOJNE HOS-a otvorio je 1.igre HOS-a uz pozdravne riječi svima koji su se odazvali. Poželio je da igre HOS-a postanu tradicija, tako da su predstavnici HOS-a VINKOVCI ponudili organizaciju 2.sportskih igara HOS-a koje će biti održane 2018.godine.

Predstavnici HOS-a Međimurja osvojili su dva 3.mjesta na igrama, 3. mjesto u kanu-u dvosjedu i 3.mjesto u boćanju. Nakon završetka igara nastavljeno je druženje do kasno u noć. Sljedećeg dana 01.10. svi sudionici igara položili su zajednički vijenac kod spomenika poginulim pripadnicima IX BOJNE HOS-a SPLIT. Sudionici HOS-a Međimurske županije na igrama bili su: Krešimir Miščin kao Zapovjednik HOS-a Međimurja, Josip Kolarić kao kapetan ekipe, Josip Sermek, Franjo Novaković, Marijan Novak, Damir Vinković, Orhan Štabi i Pavo Jazvić.

Ovom prilikom zahvaljuju se Međimurskoj županiji i donatorima koji su im omogućili ovo putovanje.

(P.Jazvić)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*