Ipa Floods – Varaždin 2017

Državna uprava za zaštitu i spašavanje organizira terensku vježbu civilne zaštite IPA FLOODS – VARAŽDIN 2017, koja se provodi od 9. do 13. listopada 2017. na lokacijama u Varaždinskoj županiji.

Program za strane i domaće promatrače vježbe te medije (obilazak radnih točki s prikazom rada operativnih snaga) održat će se u četvrtak 12. listopada 2017. s početkom u 09:00 sati.

Na vježbi će sa svojim timovima za obranu od poplava sudjelovati predstavnici Albanije, BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Kosova, Turske, Italije, Njemačke i Hrvatske,  s ukupno 400-tinjak sudionika.

Vježbom će biti prezentirana obrana od poplava, prepumpavanje vode pumpama visokog kapaciteta, spašavanje iz poplavljenih kuća i medicinska potpora. Uvježbavat će se spašavanje, evakuacija i zbrinjavanje ugroženih osoba i materijalnih dobara iz poplavama ugroženog područja te aktiviranje i mobilizacija međunarodnih operativnih snaga civilne zaštite kroz Mehanizam Unije za civilnu zaštitu.

Okupljanje promatrača i medija je u četvrtak, 12. listopada 2017. u hotelu „Turist“ u Varaždinu (Aleja kralja Zvonimira 1, 42000, Varaždin) s početkom u 9:00 sati.

(Sanja Smetiško)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*