medjimurjepress@gmail.com

Požari otvorenog prostora na području Dalmacije

Da vatrogasci za vrijeme visokih temperature imaju pune ruke posla na šumskim požarima, pokazao je i jučerašnji dan. Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice je zaprimilo više informacija o požarima otvorenog prostora u Dalmaciji.

Dana 22. lipnja u 11:11 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Biograda na Moru (Jankolovica – zapad). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 13,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Biograd na Moru. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 16:07 sati.

Veliki požar kod Šibenika

ŽVOC Šibenik zaprimio je u 14:04 dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Donjeg Polja, koji se proširio od deponija Bikarac prema industrijskoj zoni Podi. Požarom je zahvaćeno 50 ha trave, niskog raslinja, makije i borove šume.

U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 49 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik te DVD-a Zaton, Vodice, Šibenik, Grebaštica, Zablaće, Brodarica-Krapanj, Bilice, Perković i VZ Šibensko-kninske županije, te tri protupožarna zrakoplova Canadair.

Požar je lokaliziran u 19:30 sati, a na dežurstvu i sanaciji tijekom noći ostalo je 11 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVD Brodarica-Krapanj i DVD Perković. Požar je ugašen 23. lipnja u 06:35 sati.

ŽVOC Split je u 15:30 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Put Griže, Kaštela (Kaštel Novi). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 1,5 ha.  Kao potpora zemaljskim snagama preusmjeren je jedan protupožarni zrakoplov Canadair sa požarišta u Šibensko – kninskoj županiji,  ali nije bilo potrebe za djelovanjem. Požar je ugašen u 18:20 sati.

Požar na teškom terenu na području Župe Dubrovačke

Dana 22. lipnja u 23:06 sati JVP Dubrovački vatrogasci zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Župe Dubrovačke u predjelu Soline. Požarom je zahvaćeno visoko raslinje i borova šuma na teško pristupačnom terenu. U gašenju požara sudjeluje ukupno 37 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz DVD Župa Dubrovačka, JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Konavle i DVIP Dubrovnik.

  • Planirali smo ujutro podizanje canadaira, međutim pošto su vatrogasci pred zoru zaustavili širenje požara, nije bilo potrebe za zračnim snagama. Požar je lokaliziran oko 8:30. Postupno otpuštamo snage, a na dežurstvu će do noći ostati DVD Župa Dubrovačka – rekao nam je zapovjednik VZŽ Dubrovačko-neretvanske Stjepan Simović

Podsjećamo sve građane na zabranu spaljivanja vatre na otvorenom. Ukoliko vidite vatru ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193.

Anita Čolak

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*