Međimurje Press
Policija

Provala u garažu u Piškorovcu i benzinsku postaju u Murskom Središću

Ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE

  1. Piškorovec – provala u garažu

U nedjelju, 5. travnja 2020. godine u večernjim satima u Piškorovcu, nepoznati počinitelj na dvorištu obiteljske kuće, provalio je u garažu i ukrao novac.

Materijalna šteta prema izjavi 41-godišnje vlasnice procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

  1. Mursko Središće – provala u benzinsku postaju

Jučer, 6. travnja 2020. godine u kasnim večernjim satima u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije benzinske postaje, vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba, odakle je ukrao razne vrste cigareta

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Obavijest kandidatima za zanimanje policajac/policajka

Policijska škola „Josip Jović“ obavještava sve kandidate koji su se prijavili i koji će se prijaviti na Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2020./2021. godini da se natječaj nastavlja. 

Više na poveznici.

OBAVIJEST

Apel međimurske policije povodom paljenja tradicionalnih „vuzmenki“

Bliži se najveći kršćanski blagdan, Uskrs. U Međimurskoj županiji dan prije Uskrsa (subota, 11. travnja 2020.) tradicionalno se pale tzv. „vumenke“.

Upućujemo apel svim žiteljima Međimurja da se u ovim okolnostima ugroze koronavirusom suzdrže od paljenja tradicionalnih „vuzmenki“.

Ovaj apel upućen je u skladu s mjerama iz Odluke o strogom ograničavanju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Spomenutom odlukom strogo se ograničava kretanje na ulicama, trgovima, parkovima i svim drugim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba kako bi se spriječilo širenje virusa COVID-19. Policijski službenici kontinuirano nadziru sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati.

S obzirom na trenutnu situaciju, nacionalni i lokalni Stožeri civilne zaštite preporučuju da građani iz svojih domova izlaze samo u nužnim i neodgodivim situacijama.

Ukoliko će građani ipak na svojim parcelama paliti „vuzmenke“ moraju pritom voditi računa prvenstveno o vlastitoj sigurnosti, te o sigurnosti svoje i tuđe imovine.

Svakako, pritom moraju dosljedno poštivati i epidemiološke upute o socijalnom distanciranju, te svakako izbjeći situacije da se prilikom paljenja „vuzmeniki“ organiziraju obiteljska druženja.

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja