Međimurje Press
Policija

Provala u vikendicu

Utorak, 31. ožujka 2020. godine

TEŠKA KRAĐA U POKUŠAJU

Nepoznati počinitelj provalio u vikendicu, ali pritom nije ništa ukrao

U noći s ponedjeljka na utorak (30./31. ožujka 2020.) u Vulariji, Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 61-godišnjaka. Provalnik je u vikendici ispreturao stvari, ali pritom nije ništa ukrao.

Materijalna šteta nastala provaljivanje procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojica mladića osumnjičena za provalu u obiteljsku kuću u Palovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su maloljetnik s područja Međimurske županije i 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da su sredinom kolovoza prošle godine u Palovcu, Glavnoj ulici, provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 47-godišnjaka, odakle su potom ukrali razni nakit i nekoliko mobitela.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom procijenjena je na više tisuća kuna.

Protiv 18-godišnjaka te prema maloljetniku dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

PROMETNE NESREĆE

U prometnoj nesreći stradao 33-godišnji motociklist

Jučer, 31. ožujka 2020. godine nešto poslije 16 sati u Čakovcu, Ulici Ivana pl. Zajca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 33-godišnji motociklist.

Šezdesetogodišnja vozačica Opel Merive, čakovečkih registarskih oznaka, u trenutku uključivanja u promet s obilježenog parkirališta na kolnik spomenute ulice, nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom zbog čega je u bočni dio njezinog automobila, prednjim dijelom Kawasakija, čakovečkih registarskih oznaka, u kočenju naletio 33-godišnji motociklist.

Nakon sudara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik, dok je motocikl u nastavku kretanja udario u osobni automobil parkiran na obližnjem parkiralištu. Tijekom nesreće motociklist je na glavi nosio uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu koja nije homologirana.

Ozlijeđeni motociklist prevezen je vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu, gdje će se težina njegovih ozljeda naknadno utvrditi te će se potom okvalificirati događaj.

Upozorenje vozačima motocikala i mopeda te biciklistima

Odredbom članka 114. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisano je da vozač motocikla ili mopeda, te vozač lakog četverocikla bez zaštitne kabine i četverocikla bez zaštitne kabine, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Za nepoštivanje spomenute odredbe propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kuna.

Istom odredbom propisano je da zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje na cesti, na glavi moraju nositi i vozači bicikla mlađi od 16 godina, a za nepoštivanje spomenute odredbe propisana je novčana kazna u iznosu od 300 kuna.

Napominjemo da zaštitne kacige za vozače i suvozače mopeda i motocikala moraju biti homologirane sukladno Naredbi o homologaciji zaštitnih kaciga i njihovih vidnika za vozače i suvozače motocikala i mopeda.

Danijela TURK

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja