medjimurjepress@gmail.com

Župan Posavec posjetio Županijski centar 112

Župan Posavec pohvalio je rad Županijskog centra 112, djelatnike te rad svih službi u sustavu hitnih intervencija te je kazao kako je uvjeren da će se, budući da je od 1. siječnja 2019. godine Sustav 112 sastavni dio Ministarstva, omogućiti još učinkovitija koordinaciji i razmjena informacija.

Pohvalio je i sudjelovanje u programu Nacionalne edukacije djece u području zaštite i spašavanja koja se izvodi u osnovnim školama i  predškolskim ustanovama. Kroz edukaciju djeca se upoznaju s pojedinim izvanrednim situacijama (požar, poplava, potres), kako nastaju opasnosti, načinom ponašanja za vrijeme i nakon trajanja opasnosti, upoznaju se s brojevima žurnih službi te postupkom pri pozivanju. U 2018. godini provedena je edukacija za 849 učenika u 17 osnovnih škola i 5 područnih škola s područja Međimurske županije.

„Županijski centar 112 od iznimnog je značaja za sve stanovnike naše Županije. Važno je i nadalje educirati stanovništvo, posebno najmlađe kako bismo u svim izvanrednim situacijama postupili prije svega pravovremeno, brzo, učinkovito i ako je moguće bez ljudskih žrtava, a u hitnim situacijama, sinergija svih službi na području Međimurja na dnevnoj bazi dokazuje svoju učinkovitost.“, dodao je župan Posavec.

(m)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*