Međimurje Press
VijestiZdravlje

15. listopada – Dan borbe protiv raka dojke!

Kampanja DAN ZDRAVIH DOJKI (ružičasta vrpca) u subotu kod Grgura u Varaždinu

U subotu 15. listopada prijepodne na Franjevačkom će se trgu u Varaždinu, kod kipa Grgura Ninskog, održati javnozdravstvena manifestacija obilježavanja Dana zdravih dojki, odnosno Dana borbe protiv raka dojke. Organizator kampanje je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, suorganizatori Liga za borbu protiv raka Varaždinske županije i Mammae klub Varaždin, uz partnere na projektu Cardiab protect – Dom zdravlja Varaždinske županije i Varaždinsku županiju.

Program će započeti u 10 sati podjelom letaka, preventivnim savjetima, mjerenjima tlaka i šećera u krvi, te fotografiranjem u ružičastoj vrpci, i potrajati sve do podneva kada se planira napraviti fotografija iz zraka svih sudionika programa s ružičastim vrpcama i balonima.

U dvosatnom programu nastupiti će ženska klapa Lucerna, Društvo Naša Djeca Varaždin, plesni klub Takt, plesni studio STARS by Lena, plesni klub Feel, Cheerleading klub Bravo i Varaždinske mažoretkinje, a program će biti protkan poezijom članica varaždinskog Mammae kluba i čakovečke Udruge „Nova nada” u spomen na preminule od raka dojke.

Suradnici u kampanji obilježavanja Dana zdravih dojki Varaždinske županije su varaždinsko Sveučilište Sjever, srednje medicinske škole u Varaždinu i Maruševcu, Udruga „Narcisa” Ludbreg, Udruga „Sve za nju” i Udruga „Nova Nada” Čakovec.

Kampanja se organizira u okviru projekta CARDIAB PROTECT ( prevencija kroničnih nezaraznih bolesti usvajanjem zdravog životnog stila) financiranom od strane EU te je cilj ove specifične kampanje promicati zdrav način života u svrhu prevencije raka dojke, a ujedno i pozvati žene ciljane dobi na pozitivno preventivno zdravstveno ponašanje te veći odaziv u Nacionalni preventivni program ranog otkrivanja raka dojke.

Aleksandar Grabarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja