21. izdanje Vincekovog pohoda

Planinarsko društvo “Bundek” iz Murskog Središća i ove je godine po 21. put organiziralo tradicionalni Vincekov pohod. Prvi je održan 1998 godine. Ove se okupilo preko 3500 sudionika.

Start je bio kod Toplica Sveti Martin na Muri. Mnogi vlasnici vikendica su pohodnicima Vincekova ponudili okrjepu uz čaj, vino i slanine. Put dugačak 14 km završio je u sportskoj dvorani u Murskom Središću. Pohodu se pridružio Viki Grošelj, najpoznatiji slovenski alpinist, koji je za naš Portal naglasio:

“Imao sam prilike održati predavanje u Murskom Središću i uviđam kako je sve više zaljubljenika ovoga kraja u planinarenje . Danas sam ovdje na Vincekovom pohodu, a sa sobom sam uzeo i moje knjige o planinarenju od čije prodaje ide novac nepalcima pogođenim potresom.”

Također i predsjednica PD Bundek Sonja Vršić ne krije oduševljenje velikim brojem posjetitelja.

“Zadovoljni smo brojem posjetitelja koji je nešto manji nego prošle godine kada je bilo 3700 posjetitelja. Animirali smo sve generacije tako da je naše zadovoljstvo veliko. Posebno bih zahvalila četredesetorici volontera koji su svoje slobodno vrijeme iskoristili da nam pomognu u organizaciji”.

IVANA RADIKOVIĆ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*