Međimurje Press
Vijesti

25 godina Varaždinske biskupije!

Varaždinska biskupija proslavila je u nedjelju 25. obljetnicu osnivanja svečanom misom na otvorenom prostoru iza varaždinske katedrale, na kojoj su se, uz nadbiskupe, biskupe, svećenike, redovnike i redovnice, okupili i brojni vjernici iz svih dijelova biskupije.
– Hodočasnička procesija pod imenom i zastavom Varaždinske biskupije počela se formirati 5. srpnja 1997. godine kada je papa Ivan Pavao II. bulom obznanio da uspostavlja novu biskupiju na sjeveru Hrvatske. Združio je ovaj Božji čovjek u procesiju vjernike iz 97 župa s područja Zagorja, Međimurja i dijela Podravine, sve zajedno oko 380 tisuća vjernika. Ova Kristova lađa zaplovila je 28. rujna 1997. godine – rekao varaždinski biskup Bože Radoš.
Prisjetio se prvog varaždinskog biskupa Marka Culeja, koji je Biskupiju vodio do smrti 2006. godine, te zahvalio drugom varaždinskom biskupu Josipu Mrzljaku koji je Biskupijom upravljao od 2007. godine do umirovljenja 2019.
Na svečanoj misi bila je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, a proslavu srebrnog jubileja uveličali su i pripadnici Husarske garde Varaždinske županije.
(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja