Međimurje Press
OpćineVijesti

30. godina od oslobođenja tadašnje karaule Marko Kovač u Goričanu!

U organizaciji 54. SPB KLUB GORIČAN i UDVDR Klub Goričan te pokrovitelja općine Goričan, bilježena je 30. godina od oslobođenja karaule Marko Kovač u Goričanu.

Prigodnim riječima okupljenima su se obratili  Mladen Magdalenić predsjednik 54.SPB Klub Goričan, Josip Vadlja predsjednik Kriznog štaba Goričan, Mijo Baranašić predsjednik Civilne zaštite, Đuro Medvar, zapovjednik noćne straže u Goričanu, načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković, Anton Jurinec predsjednik tadašnjeg Kriznog štaba Općine Čakovec, v.d. župana Međimurske županije Josip Grivec.

Riječi Josipa Vadlje predsjednika tadašnjeg Kriznog Štaba Goričan bile su pune sjećanja iz toga vremena uz naglasak kako je u to vrijeme trebalo to sve ispregovarati sa drugom stranom, odnosno JNA. Naglasio je da su tada primili i prognanike koji su dolazili iz Baranje i ostalih ugroženih mjesta pogođenih ratnim zbivanjima.

Predsjednik međimurskog Kriznog štaba Anton Jurinec naglasio je da je zauzimanjem vojarne u Čakovcu i karaula u Goričanu i Donjoj Dubravi te zapljenom naoružanja i tenkova, pomoglo u oslobađanju  Varaždina i ostalim dijelovima Hrvatske.

Načelni općine Emanuel Sinković naglasio je zajedništvo koje je bilo 1991. i koje je dovelo do oslobađanja karaule. Rekao je da to mora biti nit vodilja kako dalje. Uz čestitku svim međimurskim braniteljima na njihovom danu, istaknuo je  kako je bitno povijest Domovinskog rata i stvaranja Hrvatske države prenijeti na mlade naraštaje.

V.d. župan Međimurske županije Josip Grivec pozdravio je sve prisutne te je rekao kao mu je uvijek lijepo biti u društvu branitelja te je i ovom prilikom čestitao svim međimurskim braniteljima njihov dan.

Nakon službenog dijela druženje je nastavljeno uz neizostavni vojnički grah i streljaštvo.

Tekst i foto: Pavo Jazvić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja