Biskupsko ređenja mons. Bože Radoša

Povodom biskupskog ređenja mons. Bože Radoša, sazvana je konferencija za novinare koja će se  održati u srijedu 13. studenoga u 11 sati u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu, Pavlinska ulica 4.

Na tiskovnoj konferenciji će govoriti mons. Josip Mrzljak, mons. Antun Perčić, preč. Mario Kopjar i Anita Treščec.

Dosadašnji biskup, sada apostolski administrator Varaždinske biskupije, mons. Josip Mrzljak će kazati nekoliko riječi o važnosti biskupskog ređenja za varaždinsku biskupiju, uz kratki osobni osvrt na biskupsku službu u varaždinskoj biskupiji. Mons. Antun Perčić će predstaviti tehničke, komunalne i prometne informacije u organizaciji ređenja, broj najavljenih gostiju i očekivani broj vjernika te druge tehničke informacije.

O samoj organizaciji, pripremi i tijeku liturgijskog slavlja, najavljenim crkvenim, državnim i drugim uzvanicima, kao i trodnevnoj pripremi uoči ređenja, nešto će reći preč. Mario Kopjar, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu.

Medijski interes te savjete medijskim djelatnicima za što kvalitetnije i profesionalnije praćenje biskupskog ređenja predstavit će Anita Treščec, voditeljica Ureda za pastoral u medijima. Predstavit će, između ostaloga, direktan link na webportalu Varaždinske biskupije gdje će biti objavljivane sve informacije vezane uz ređenje, a koji će na sam dan ređenja i tijekom samog slavlja biti redovito ažuriran sa svim detaljima i protokom slavlja.

Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije
Varaždinska biskupija
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*