Blic vijesti: Bilo kuda, politika svuda!

Na svakom koraku na svim mjestima, skupovi, otvaranja, potpisivanja, ugovori, hvale na sve strane. Sve je divno i krasno. BILO KUDA, POLITIKA SVUDA. Donosimo samo dio događanja 17.svibnja diljem Međimurja, tri dana prije izborne šutnje.  

Otvorenje punionice za električne automobile

Svečano otvaranje punionice za električne automobile kod Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu.

Održat će se u srijedu, 17. svibnja 2017. godine, s početkom u 12:00 sati. Punionicu će otvoriti gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i voditelj tima za eMobilnost HEP grupe Domagoj Puzak.

Ministar Lovro Kuščević u Prelogu

S početkom u 14,30 sati, u prostorijama Grada Preloga,održat će se potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava kapitalne pomoći i izrade Prostornog plana. Ugovore će potpisati Ministar graditeljstva i prostornog uređenja gosp. Lovro Kušćević i pomoćnik ministra gosp. Milana Reze.

Aquacultural

Svečano potpisivanje Ugovora o suradnji na interregionalnom EU projektu AQUACULATURAL  održati će se u srijedu 17.05.2017. s početkom u 11.00 sati u maloj vijećnici Međimurske županije. Ugovor će supotpisati gradonačelnici gradova: Harkany g. Tamas Baksai Endre , Lendava g. Anton Balažek , Preloga g. Ljubomir Kolarek te Župan i Predsjednik TZ Međimurske županije Matija Posavec. Potpisivanju će biti nazočni i konzulica RH u Pećuhu gđa Vesna Haluga , konzul Republike Mađarske u Lendavi dr. Gyula Földes te predstavnici uprava tvrtki: AATG Geothermae iz Draškovca i Sava Grupa d.d.– Terme Lendava koji će također biti partneri na ovom projektu. Nakon ceremonije potpisivanja nazočni predstavnici gradova i županije dati će kratku izjavu o značaju ovog EU projekta za razvoj zdravstvenog turizma u tri zemlje.

Klub 1000 moralni kapitalizam

Prezentaciju Kluba 1000 u Tehnixu Donji Kraljevec, započeti će u 11.00 sati, u Ul. Braće Radić 35, na kojoj će nazočiti i predsjednik SDP-a RH Davor Bernardić, koji će se, uoči tog sastanka, družiti s građanima na SDP-ovom štandu na čakovečkom sajmu. Prigodnu riječ ovom prilikom uputit će Đuro Horvat, vlasnik Tehnix-a i Mladen Novak, kandidat za Župana Međimurske županije.

ŽIVI ZID 

Branimir Bunjac saborski zastupnik i kandidat za župana sazvao je konferenciju za novinare koja će se održati u 12 sati u Domu sindikata u Čakovcu. Tema konferencije: „Predstavljanje programa Živoga zida za lokalne izbore“.

Dajmo djeci korijene i krila

U Dječjem vrtiću „Stonoga“ u Novom Selu Rok s početkom u 10:00 sati, održat će se svečana donacija igračaka te dječja predstava. Riječ je o projektu Etnografskog muzeja iz Zagreba i Radija Kaj pod nazivom „Dajmo

djeci korijene i krila“, kojim se dječjim vrtićima u Hrvatskoj daruju tradicijske drvene igračke.Igračke će dječjem vrtiću „Pčelice“ uručiti autorica projekta Mirjana Drobina, direktor Radija Kaj Dragutin Gradečak i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Književna večer u Društvenom domu u Gardinovcu

17:00 sati u Društvenom domu u Gardinovcu održat će se književna večer posvećena Stjepanu Jankoviću, međimurskom piscu i stvaraocu kulturne baštine. Navedeni događaj svojim će dolaskom uveličati župan Međimurske županije Matija Posavec.

(Vesna.K)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*