U ČAKOVCU OBILJEŽEN MJESEC BORBE PROTIV RADA DOJKE

Mjesec borbe protiv raka dojke održava se u listopadu koji je već tradicijski posvećen borbi protiv raka dojke, od kojega u Hrvatskoj godišnje oboli 2300 žena, a 7. listopada proglašen je i Danom borbe protiv raka dojke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rak dojke najučestaliji je tumor u žena u Hrvatskoj i drugi najučestaliji tumor uopće. Godišnje se pojavi oko 2300 novih slučajeva oboljelih žena, a oko 900 žena godišnje umre od ove opake bolesti.

Najbitniju ulogu u ranom otkrivanju bolesti imaju same ŽENE. Redovitim pregledima (samopregledom, mamografijom, te ultrazvučnim pregledima) ova bolest se može otkriti ranom stadiju što znači i veće šanse za ozdravljenje. Nakon otkrivanja sumnjivih kvržica svakako se treba posavjetovati sa liječnikom i utvrditi radi li se uistinu o tumoru i dogovoriti daljnji tijek liječenja.

Velikim odzivom danas u Čakovcu obilježen je dan borbe protiv ove bolesti, a u dvorani Scheier održano je i predavanje na kojem uz predstavnike klubova Liga koje djeluju u Republici Hrvatskoj. Na Trgu Republike, mnogobrojnim edukativnim prikazima i edukativnim pozivima sa štandova, nastojalo se utjecati na samosvijest žena u fazi ranog otkrivanja raka.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*