medjimurjepress@gmail.com

Danas nastavljeno suđenje Smiljani Dominić

VJEŠTAK REKAO DA JE SMILJANA U VRIJEME ZLOČINA BILA UBROJIVA

Na županijskom sudu u Varaždinu danas su iskaz dali dali psiholog Romel Krajačić i psihijatar Goran Arbanas iz Zavoda za forenzičku psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče.

U njihovom je nalazu navedeno je da okrivljena Smiljana Srnec ima niži prag tolerancije, latentnu agresivnost, mogućnost pretjeranih impulzivnih reakcija, opsesivne crte i disocijalni poremećaj ličnosti te da ne pokazuje kajanje za neke postupke. Prema medicinskoj dokumentaciji Srnec je 1996. patila od nesanice, 2003. od depresije, a 2011. od anksioznosti.

Svjedočila je i Đurđa Horvat, ravnateljice Osnovne škole Mala Subotica u vrijeme kada je okrivljena Smiljana Srnec tamo obavljala srednjoškolsku praksu. Nakon što joj Smiljana na ponovljene zahtjeve nije donijela uputnicu za praksu, ravnateljica je iz srednje škole dobila informaciju da se Smiljana ispisala zbog slabih ocjena. Prema iskazu svjedokinje, majka Katarina nije znala da je Smiljana napustila školovanje.

Nastavak suđenja zakazan je za  7. studenog iskazima vještaka sudske medicine i svjedoka optužbe te 14. studenog ispitivanjem policijskih službenika.

(mp)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*