medjimurjepress@gmail.com

Dječji vrtić “Vesela loptica” Prelog

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25. studeni) potaknuo je djelatnice DV Vesela loptica iz Preloga da na simboličan način pruže podršku svim ženama žrtvama nasilja i pošalju jasnu poruku kako je svaki oblik nasilja neprihvatljiv.

Zabrinjavajući službeni podaci UN-a govore kako 137 žena diljem svijeta svakodnevno strada zbog sadašnjeg ili bivšeg partnera, a prema podacima MUP-a, svake godine u Hrvatskoj smrtno strada između 20 i 45 žena, dok je svakih 15 minuta jedna žena pretučena.

Snaga ljubavi se ne mjeri udarcima“, „Ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikada neće prestati“, „Stvarajmo tolerantno društvo“, samo su neke od zanimljivih poruka koje su poslali mališani i djelatnice preloškog privatnog vrtića. Nasilno ponašanje unutar obitelji ostavlja trajne posljedice na ponašanje djece, stoga svaki oblik nasilja potrebno je najstrože kažnjavati.

Možda se nasilje direktno ne događa nama, međutim ono je prisutno u našoj neposrednoj blizini. Naša je zadaća neprestano ukazivati na probleme nasilja s kojima se svakodnevno susreću žene u Hrvatskoj i svijetu, jer samo sretna i zadovoljna žena može širiti ljubav, poštovanje i toleranciju unutar svoje obitelji“, istaknula je ravnateljica vrtića Jasmina Bajus.

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama obilježava se u znak sjećanja na dan kada je 25. studenog 1960. godine sestre Patriu, Minervu i Mariu Teresu Mirabal u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

U mnogim stvarima smo kao društvo zakazali te je krajnje vrijeme da svi zajedno kažemo STOP nasilju nad ženama i adekvatno kažnjavamo sva nasilna ponašanja.

Benjamin Bauer

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*