Dobrotvorni koncert Klape sveti Juraj i Orkestra hrvatske ratne mornarice

Uz ovogodišnje obilježavanje 100. obljetnice prijenosa posmrtnih ostataka Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana iz Bečkog Novigrada i njihovog ukopa u kriptu Zagrebačke prvostolnice (30. 4. 1919.) Zrinska garda Čakovec će u parku u blizini mjesta pogubljenja ove dvojice hrvatskih mučenika postaviti odgovarajući spomenik.

Uz pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Austriji dobili su potrebne dozvole Grada Bečki Novigrad, kao i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Autor spomenika je akademski kipar Mihael Štebih iz Čakovca, a veliku pomoć u ostvarenju projekta pruža im Hrvatsko kulturno društvo u Gradišću.

Kako postavljanje ovakvog spomenika sa dvije biste na odgovarajućem postamentu iziskuje znantna financijska sredstva potporom Ministarstva obrane, Zrinska garda Čakovec organizira dobrotvorni koncert Klape sveti Juraj i Orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Koncert će se održati u petak, 13. rujna 2019., u 19,30 sati u Centru za kulturu u Čakovcu, a prikupljena sredstva namijenjena su postavljanju spomenutog spomenika.

NAVIK ON ŽIVI – KI ZGINE POŠTENO!

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*