Međimurje Press
Ekskluzivna vijestPolitičke strankeVijesti

Doc. dr. sc. Tomislav Novinščak dao ostavku na članstvo u HDZ-u

U priopćenju ravnatelja Županijske bolnice u Čakovcu poslane danas medijima stoji…

S obzirom na javnu funkciju koju obavljam, ovim Vas putem obavještavam da sam dana 16. veljače 2021. izašao iz članstva u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Nakon mnogo godina članstva, ovakvu odluku nije bilo lako donijeti, no prevagnulo je moje ogromno neslaganje s načinom na koji djeluje županijski HDZ i kako se vodi županijska politika stranke.

Zlonamjerni i neargumentirani napadi rukovodstva i dijela županijskog HDZ-a na mene osobno, ali i na instituciju koju vodim, koji već više od godinu dana šire dezinformacije, negativizam i ulijevaju nesigurnost i nepovjerenje građana u Bolnicu, meni su potpuno neprihvatljivi i za svaku osudu. Dodatno, rječnik i slika kakvom se neprekidno u javnosti prezentira dio županijskih vijećnika i rukovodstva stranke s govorom potpunih neistina, negativizma i gorčine, povremeno s elementima prostakluka, nekolegijalnosti, kao i jedno sustavno ponižavanje svih napora, ali i ugleda i časti Županijske bolnice Čakovec, čine ovakvu moju odluku anticipiranom i jedinom razumnom.

U čistoj suprotnosti s načinom i djelima županijske politike, svakodnevno svjedočim jednoj vrlo uvažavajućoj i pozitivnoj, aktivnoj i profesionalnoj nacionalnoj politici HDZ-a za razvoj Međimurja. Korektna i profesionalna nacionalna zdravstvena politika Ministarstva zdravstva i HZZO-a prema našem ponosu – Županijskoj bolnici Čakovec, očituje se na brojnim razinama. Kontinuirana podrška i dijalog Bolnice, Županije i Ministarstva, podrške Premijera i Ministra zdravstva prilikom svojih posjeta Bolnici, dotacije antivirusne opreme, pomoć u osoblju i organizaciji tijekom COVID-a, međusobne konzultacije i uvažavanja, dokaz su vrlo aktivne i pozitivne nacionalne politike prema Bolnici i Međimurju. U konačnici, ponovno kao potpuna suprotnost međimurskog rukovodstva HDZ-a, nacionalna vlast je u suradnji sa Županijom i Bolnicom s punim uvažavanjem i vrednovanjem iznimnog doprinosa Međimuraca u ovoj epidemiji detaljno procijenila potrebe Županijske bolnice Čakovec i nakon više od 20 godina problema s famoznim limitom ovih dana ispravila ranije nepravde, na čemu im osobno zahvaljujem.

Kao bivši predsjednik gradske organizacije HDZ-a i kandidat stranke za gradonačelnika Čakovca 2013. godine i kao sad već bivši član stranke, još jednom oštro osuđujem udruženu organiziranu hajku vodstva županijskog HDZ-a na mene osobno kao i na našu Bolnicu i njene djelatnike, koja ima za cilj jedno javno, kontinuirano diskreditiranje svih napora i uspjeha, ali i ugleda i časti djelatnika i Bolnice, na koje sam osobito ponosan.

S poštovanjem,

Čakovec, 17. veljače 2021

Doc. dr. sc. Tomislav Novinščak,

ravnatelj Županijske bolnice Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja