Državni susreti djece hrvatskih branitelja

SAVUDRIJA 2018. USPOMENE ZA SRETNU BUDUĆNOST“

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja održani su u dječjem odmaralištu “Vladimir Nazor” u Savudriji od 27. -30. kolovoza. Na 17. po redu susretima sudjelovalo je oko 500 djece iz svih županija Republike Hrvatske, a samom činu svečanog otvaranja susreta nazočio je osobno Ministar hrvatskih branitelja gosp. Tomo Medved. Našu županiju predstavljalo je 21 dijete članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata koji su pravo nastupa stekli svojim rezultatima postignutim na 6. županijskim susretima održanim 23. lipnja u Ivanovcu. Natjecanja su se odvijala u dvije dobne skupine: mlađa od 1. do 5. razreda OŠ i starija od 6. razreda OŠ do 1. razreda SŠ. Sva djeca su postigla zavidne rezultate u svim disciplinama u kojima su nastupali i dostojno zastupali naše Međimurje, a za svoj trud su nagrađeni medaljama.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su: Luka Janušić iz Belice i Marko Bakač iz Zasadbrega u stolnom nogometu te Samuel Podvezanec iz Vratišinca u eklektronskom pikadu u mlađoj dobnoj skupini.

Drugo mjesto i srebrne medalje u likovnoj radionici osvojila je Lana Stupar iz Totovca , a u modeliranju Mihael Gunc iz Mihovljana u starijoj dobnoj skupini.

Treća mjesta i brončanim medaljama su se okitili u likovnoj radionici Stefani Golub iz Donje Dubrave mlađa dobna skupina i Sebastijan Blažinčić iz Palovca u elektronskom pikadu starija dobna skupina.

Djecu u njihovim uspjesima su vodili Stjepan Horvat, Marija Horvat, Franjo Horvat i Dražen Posavec.

Četverodnevno druženje popraćeno lijepim vremenom i kupanjem djeci je brzo prošlo, stekla su se nova poznanstva i prijateljstva. Na povratku kući organizirano je razgledavanje grada Umaga.

Foto; Stjepan Horvat

Tajnik podružnice

Dražen Tkalec, struč.spec.ing.admin.chris.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*