Međimurje Press
Udruge

DRŽAVNI SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji  Udruge hrvatskih dragovoljaca  domovinskog rata,a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja   održani su u Dječjem odmaralištu „Vladimir Nazor“ u Savudriji  od 29.-31. kolovoza 2023. Na 21. po redu susretima   sudjelovalo  je  oko 500 djece iz svih županija Republike  Hrvatske. Našu županiju predstavljalo je 19 djece-unuka  hrvatskih branitelja članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata  koji su pravo nastupa stekli svojim rezultatima postignutim na 10. županijskim susretima djece održanim 30. svibnja 2023. u Svetom Martinu na Muri. Natjecanja su se odvijala u dvije dobne skupine: mlađa od 1. do 5. razreda OŠ i starija od 6. razreda OŠ do 1. razreda SŠ. Sva djeca su postigla zavidne rezultate u svim disciplinama u kojima su nastupali i dostojno zastupali naše Međimurje, a za svoj trud su nagrađeni medaljama.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su: par DAVID i JOSIP KOVAČIĆ iz Svetog Jurja na Bregu  u stolnom nogometu  mlađa skupina, te  GABRIJELA KRZNAR  iz Ivanovca   u likovnoj radionici mlađa skupina

Drugo mjesto i srebrne medalje  osvojile su; LORENA KRIČKA iz Preloga u likovnoj radionici starija skupina i LEONA KALŠAN iz Prelog u mlodeliranju  starija skupina.

Treća mjesta i brončane medalje osvojili su IVONA KALŠAN iz Preloga u likovnoj radionici  starija skupina, NOA MIHOCI  iz Mihovljana mlađa skupina, KARLO TKALČEC  iz Ivanovca starija skupina u Elektronskom pikadu, te ekipa u malom nogometu starija skupina u sastavu: MARKO BAKAČ, MARIN RADIĆ, TEO LOVRENČIĆ, LUKA POŽGAJ, FABIJAN KRZNAR, MATEJ ŠARONJA i PATRIK VADLJA. 

Obzirom na broj osvojenih medalja, 15 komada,  ekipa Međimurske županije proglašena je već treću godinu zaredom najboljom ekipom Državnih susreta djece,  za što su primili pehar ukupnog pobjednika.

Djecu su u njihovim uspjesima  vodili Dražen Tkalec, Petar Krištofić  i Franjo Horvat.

 

U prilogu foto; F. Horvat, P.Krištofić, D.Tkalec

Tajnik podružnice

Dražen Tkalec, struč.spec.ing.admin.chris.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja