Međimurje Press
Vijesti

„DVD Dekanovec održao izvještajnu Skupštinu“

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dekanovec djeluje na području Općine Dekanovec koja ima oko 235 domaćinstava koje je razmješteno na šest kvadratnih kilometara zemljišta. DVD-e Dekanovec prošle subote, 25.01.2020. u svojoj izvještajnoj Skupštinu izvijestio je o svojem radu sve prisutne goste i uzvanike koji su prisustvovali samoj sjednici društva.

Društvo ukupno broji 63 aktivna člana starija od 18 godina, a po vatrogasnim zvanjima struktura je slijedeća; 1 – vatrogasni časnik I klase, 1 – vatrogasni časnik, 8 vatrogasnih dočasnika I klase, 3 – vatrogasna dočasnika, 17 vatrogasaca I klase, 14 – vatrogasaca i 18 vatrogasaca bez osnovnog ispita. Od vatrogasnih specijalnosti vatrogasci DVD-a Dekanovec posjeduju specijalnost za zaštitu dišnih organa njih 13 i voditelj čamca njih 7. U društvu djeluje i odrasta 12 članova vatrogasne mladeži, a u Klub vatrogasnih veterana VZMŽ uključeno je 7 vatrogasnih veterana. Iz ovih podataka vidljivo je da u vatrogasnoj slozi djeluju tri generacije dobrovoljnih vatrogasaca.

Interventnu postrojbu DVD-a čine 19 operativnih vatrogasaca koji posjeduju određeno zvanje, stručno su osposobljeni te imaju važeće liječničko uvjerenje. Treba spomenuti veći požar otvorenog prostora kod stare Mure koji se je prostirao na više 25 hektara gdje su im u pomoć pristigli vatrogasci iz DVD-a Domašinec, Novakovec i Podturen. Također imali su i nekoliko intervencija tehničkog karaktera koje su odrađene na profesionalan način uz minimalnu štetu.

U natjecateljskom periodu sudjelovali su na natjecanjima VZPO Dekanovec-Domašinec-Podturen za seniorskim ekipama kao i sa vatrogasnom mladeži na natjecanju VZMŽ. Postignuti rezultati su vrlo dobri pri čemu je rukovodstvo DVD-a ponosno.

Za svoj nesebičan i dobrovoljni rad spomenice su primili; Nikolina Mesarić i Ivica Golubić Krnjak za 10 godina, Igor Kolarić, Petar Đurkin i Tomica Kovačić za 20 godina i Stjepan Mikac za 30. godina rada. Vatrogasno odlikovanje spomenicu vatrogasni veteran primio je Josip Kolarić.

Skupštini su se odazvali predsjednik VZMŽ Mario Medved koji je pohvalio rad vatrogasnog društva, čestitao na postignutim uspjesima, te ukratko predstavio novi Zakon o vatrogastvu RH. Pohvale je uputio i predsjednik VZP Domašinec-Dekanovec-Podturen Robert Filipović. Vatrogasce je pozdravio i načelnik općine Dekanovec Ivan Hajdarović koji je zahvalivši vatrogascima na svom trudu koji pružaju u osiguravanju vatrozaštite na području općine, ovom prilikom i najavio nabavku novog kombi vozila za vatrogasce DVD-Dekanovec za iduću godinu.

(m.m.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja