DVD Mačkovec održao svoju Skupštinu

U subotu 09.02.2019. održana je izvještajna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mačkovec.

Društvo danas broji ukupno 92 člana. Od tog broja, 62 člana starijih je od 18 godina.

Struktura operativnog članstva prema vatrogasnim zvanjima je sljedeća: tri viša vatrogasna časnika I. klase, dva viša počasna vatrogasna časnika, četiri vatrogasna časnika I. klase, pet vatrogasnih časnika, pet vatrogasnih dočasnika I. klase, četiri vatrogasnih dočasnika, 19 vatrogasaca I. klase, 14 ispitanih vatrogasaca i pet članova bez temeljnog ispita. 16 članova postrojbe posjeduje važeća liječnička uvjerenja. Vatrogasna mladež ima 30 članova. U 2018. godini bilo je 370 podupirajućih članova.

Na osposobljavanju za zvanje vatrogasac sudjelovala su dva člana, zatim na osposobljavanju za zvanje vatrogasac I. klase sudjelovao je jedan član i na osposobljavanju za zvanje vatrogasnog dočasnika jedan član. Svi kandidati uspješno su položili ispite i stekli spomenuta zvanja.

U prošloj godini imali su ukupno 13 intervencija. Dvije intervencije su bile požarne i odnosile su se na nepromišljeno spaljivanje strništa u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Ostale intervencije su bile tehničke prirode i odnosile su se većinom na ispumpavanja bunara i podruma. Jedna tehnička intervencija odnosila se na uklanjanje srušenog drveća na makadamskoj cesti prema Novom Selu Rok.Tijekom ljeta na dislokaciji na otoku Ugljanu u Kukljici sudjelovao je jedan član DVD-a: Goran Pfeifer.

Tijekom žetvenih radova u srpnju organizirali su svakodnevno dežurstvo vatrogasaca radi bolje koordinacije u slučaju potrebe za intervencijom.

Tijekom prošle godine nabavljeno je i pregršt opreme i novo vatrogasno vozilo i to u sklopu programa nabave vatrogasnih vozila VZG Čakovca kombi vozilo modela Opel Vivaro. Također od nove opreme u sklopu opremanja Društava VZG-a Čakovec, nabavljen je komplet usisnih cijevi i usisna košara, jedan par mobilnih radio stanica i prijenosno računalo. Od ostale opreme nabavljene su radne uniforme, košulje i prijenosne ručne svjetiljke.

Što se tiče natjecanja, DVD Mačkovec veliku većinu svojih aktivnosti usmjeruje ka radu s vatrogasnim podmlatkom i mladeži. Tako su i prošle godine nastupili sa ekipom mladeži žene na 8. državnom natjecanju u Zadru i to treći puta za redom što se tiče kategorije MŽ, odnosno šesti puta za redom kada gledamo sve natjecateljske kategorije.

Uz gradsko, županijsko i kup natjecanja na kojim su nastupili sa ekipama podmlatka i mladeži, DVD Mačkovec je na seniorskim natjecanjima zastupala ekipa kategorije muški B.

Na kraju Skupštine dodijeljena su i uvjerenja, spomenice i diplome:

Diplome za vatrogasnu mladež i voditeljice dobile su: Lana Huzjak, Lucija Huzjak, Štefica Vereš, Paula Vugrin, Nikolina Vereš, Marija Pavleković, Adrijana Vugrin, Nola Filo, Lea Ban, Marta Dobranić, Lucija Vugrin i Daria Nemec.

Uvjerenja za položena zvanja primili su Marta Dobranić i Laura Koren za zvanje vatrogasac I. klase  te Trpimir Vrbanec za zvanje vatrogasni dočasnik.

Spomenicu za 30 godina djelovanja u vatrogastvu primili su Vladimir Dodlek i Leon Krištofić, a Spomenica za 40 godina djelovanja u vatrogastvu uručena je Nenadu Damišu, Kreši Horvatu, Albertu Lesaru i Tomislavu Vrbancu.

Skupštini su se odazvali predsjednik VZMŽ, ujedno i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved koji je pohvalio rad vatrogasnog društva, čestitao na postignutim uspjesima, te ukratko predstavio novi ustroj vatrogastva RH. Pohvale je uputio i dopredsjednik VZG Čakovca Srećko Mrazović, predstavnik kluba veterana VZMŽ Mirko Varga, te predsjednik Mjesnog odbora Dragutin Balog.

(m.m.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*