medjimurjepress@gmail.com

DVD Turčišće održalo svoju Skupštinu

Prošle subote održana je godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turčišće. Društvo djeluje neprekidno od 1935. godine.

DVD Turčišće danas broji ukupno 57 članova, od čega 13 ispitanih vatrogasaca, 9 vatrogasaca I. klase, 3 dočasnika, 1 dočasnik I. klase, 1 Časnik, 2 časnika I. klase, 2 počasna časnika te 26 vatrogasaca bez temeljnog ispita. Kroz Izvješća Upravnog odbora i Zapovjedništva, spomenuto je pregršt aktivnosti, a posebno su izdvojene nabavka nove opreme za gašenje požara i redovno servisiranje postojeće. Od nove opreme nabavljen je veći broj B i C cijevi, radne uniforme, te 10 interventnih zaštitnih kaciga s uključenim svjetiljkama, potkapama i zaštitnim rukavicama za što je izdvojeno 25 000 kn. Posebno je naglašeno kako se društvo borilo s oborinskim vodama u ožujku i travnju prošle godine, kada je voda ulazila mještanima u dvorište, a zbog nemogućnosti pristupa nije se mogla održavati nastava, te je izvršeno višekratno ispumpavanje vode u Trnavu vatrogasnim motornim pumpama. Naglasili su da je na inicijativu načelnika općine Domašinec g. Tomašek Maria, krenulo projektiranje a ubrzo i izgradnja zaštitnog nasipa.

Tijekom godine društvo je imalo jednu intervenciju gašenja požara niske trave i raslinja. Provodili su predžetvene i žetvene aktivnosti gdje su u nekoliko navrata obišli polja koja gravitiraju njihovom području. Izvršen je i pregled hidrantske mreže po naselju i pri tom je utvrđeno da su svi hidranti ispravni.

Članovi društva tako su tijekom godine sudjelovali na raznim natjecanjima gdje su postigli zapažene rezultate.

Kao jedan od glavnih ciljeva DVD-a Turčišće za 2019. godinu uz redovnu vatrogasnu djelatnost je i rekonstrukcija postojećeg vatrogasnog doma gdje je izrada projektne dokumentacije pri samom kraju, te će u ovoj godini dokumentacija biti spremna na prijavu prema EU fondovima.

Pri samom kraju Skupštine podijeljene su spomenice, te diplome za stečena određena vatrogasna zvanja članovima DVD-a.

Prisutne je pozdravio načelnik općine Domašinec g. Mario Tomašek, zapovjednik područne zajednice Stjepan Tomašek i ispred VZ Međimurske predsjednik Mario Medved.

(m.m.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*