Međimurje Press
Vijesti

Dvojici mopedista prijete visoke novčane kazne

Jučer, 14. svibnja 2020. godine u 19 sati i 40 minuta u Totovcu, Ulici dr. Vladimira Bakarića, policijski službenici u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su 42-godišnjeg vozača neregistriranog mopeda marke “PEDA SPEED”.

Provedenim nadzorom utvrđeno kako je mopedom upravljao bez položenog vozačkog ispita i bez zaštitne kacige. Ujedno, alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,66 promila.

Mopedisti zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prijeti novčana kazna u ukupnom iznosi od 14.000 kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Danas, 15. svibnja 2020. godine u 1 sat poslije ponoći u Čakovcu, Ulici Globetka, policijski službenici u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su 45-godišnjeg vozača neregistriranog mopeda marke „TOMOS“.

Provedenim nadzorom utvrđeno je kako je upravljao za vrijeme kada mu je istekao rok važenja vozačke dozvole (početkom veljače 2016.), dok je provedenim alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,12 promila. Ujedno, tijekom vožnje nije koristio zaštitnu kacigu.

Nadalje, utvrđeno je kako vozač nije posjedovao dokumentaciju kojom bi dokazao vlasništvo te su policijski službenici privremeno oduzeli moped. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdio vlasnik mopeda.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 45-godišnjem mopedisti prijeti novčana kazna u ukupnom iznosi od 7.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja