Međimurje Press
Ekskluzivna vijestHrvatskaVijesti

Čakovec uz Krk i Rovinj pobjednik u kategoriji svih kategorija – KVALITETI ŽIVOTA!

PROGLAŠENI POBJEDNIKE IZBORA ZA NAJBOLJI GRAD 2020.

Četiri grada uspjela su obraniti titulu najboljega – evo tko su pobjednici ovogodišnjeg izbora za najbolji grad!

Najbolji gradovi u kategoriji gospodarstva su Hvar, Sveta Nedelja i Samobor, u kategoriji demografija i obrazovanje pobijedili su Cres, Labin i Šibenik, a u kategoriji svih kategorija – kvaliteti života – najbolji su Krk, Rovinj i Čakovec. Šampion EU fondova je Grad Virovitica, a u sklopu izbora za Najbolji grad proglasili smo i pobjednike izbora za najbolji županijski EU projekt 

Čak četiri grada – Sveta Nedelja, Labin, Cres i Krk, uspjela su u našem ovogodišnjem izboru obraniti titulu najboljega, a najveći uspjeh ove je godine definitivno ostvario Grad Sveta Nedelja, jedini grad koji je triput zaredom uspio pobijediti konkurenciju i osvojiti naslov najboljeg grada za gospodarstvo u zemlji.

Proglašenjem pobjednika u posebnim, s epidemiološkim mjerama usklađenim uvjetima, u utorak je naime u Zagrebu završen ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojeg već treću godinu zaredom uspješno organiziramo u suradnji s Jutarnjim listom i agencijom Ipsos. Na žalost, zbog situacije s koronom na dodjelu nije došao veliki broj finalista, pa čak i pobjednika, pa im zato i ovom prilikom čestitamo na izvanrednim rezultatima i plasmanu u našem velikom izboru u nadi da ćemo se dogodine svi skupa moći vratiti u onu staru, pravu normalu.

Za razliku od prethodnih godina, ove smo godine kategorije Smart i Eco City odvojili u zaseban izbor (natječaj za prijavu za Smart-city nagradu otvoren je do 23. listopada), ali smo zato uveli novu kategoriju – najbolji županijski EU projekt.

Temeljem niza brojčanih parametara i analize javno dostupnih službenih podataka najboljim gradovima za gospodarstvo u zemlji ove su godine proglašeni Hvar, Sveta Nedelja i Samobor.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, istaknuo je kako je Sveta Nedelja pobijedila u konkurenciji nekih od najljepših gradova u zemlji.

– Bez svojih suradnika ne bih bio u poziciji preuzeti ovu nagradu, niti bih bio gradonačelnik – istaknuo je Zurovec.

Grad Hvar uspio je tako titulu oduzeti prošlogodišnjem dvostrukom pobjedniku, Krku, a u konkurenciji su bili još Mali Lošinj, Novalja i Buzet. Svetoj Nedelji titulu su, pak, pokušali preoteti Rovinj, Kastav Umag i Poreč, a Samobor je u kategoriji velikih gradova s trona uspio ‘izgurati’ Pulu. U konkurenciji su još bili Dubrovnik, Krapina i Varaždin.

Izvor: www.gradonačelnik.hr

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja