Dizanje razine zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji

Program implantacije trajnih elektrostimulatora srca (srčanih pacemakera) u Županijskoj bolnici Čakovec

U Županijskoj bolnici Čakovec od dana 27.08.2019. počinje program implantacije trajnih elektrostimulatora srca (srčanih pacemakera). Radi se postupku koji se do sada nije radio u ŽBČ te se na taj način pruža jedna iznimno važna usluga za skrb pacijenata čime se dodatno podiže razina pružene zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji.

Za početak se počinje s ugradnjom klasičnih jednokomornih i dvokomornih elektrostimulatora, a nadamo se da ćemo ubrzo moći pacijentima ponuditi i mogućnost ugradnje srčanih kardioverter-defibrilatora (ICD). To su uređaju koji osim funkcije elektrostimulacije imaju i mogućnost defibrilacije u slučaju pojavljivanja po život opasnih aritmija te na taj način neposredno spasiti život. 

Navedeno će značajno doprinijeti liječenju kardioloških bolesnika s poremećajima srčanog ritma u ovoj regiji te pacijenti neće trebati ići na ugradnju ovih uređaja u udaljene centre. 

Uz početak rada programa implantacije trajnih elektrostimulatora srca, također će započeti s radom ambulanta za kontrolu elektrostimulatora. 

Voditelj Odjela za intervencijsku kardiologiju Mihajlo Kovačić, dr.med., spec. interne medicine, subspec. kardiologije upoznat će sutra na prigodnoj konferenciji za novinare s radom Odjela u prostorijama „Intervencijske kardiologije“ .

Lana Križarić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*