Međimurje Press
Vijesti

Glavni vatrogasni zapovjednik RH g. Slavko Tucaković, posjetio je VZM Međimurske županije

U četvrtak, 18. ožujka 2021. godine, glavni vatrogasni zapovjednik RH g. Slavko Tucaković, posjetio je Vatrogasnu zajednicu Međimurske županije na čijem čelu je Mario Medved, U svom obilasku zajedno sa predsjednikom i zapovjednikom VZMŽ posjetio je DVD-e Goričan, DVD-e Vulariju, DVD-e Nedelišće i JVP Čakovec.

U DVD-u Goričan zajedno sa domaćinom i predstavnicima VZMŽ razgovaralo se u vezi korištenja EU fondova radi izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije vatrogasnih domova, investiranje u komunikacijske mreže i uređaje, nabavka vozila i osobne zaštitne opreme za vatrogasce. Konstatiralo se da su konačno vatrogasci dobili svoju mjeru za obnovu vatrogasnih domova te će međimurski vatrogasci znati iskoristiti financijska sredstva EU za obnovu istih.

U susretu s članovima DVD-a Vularije i pregledom obnovljenog vatrogasnog doma i dvorane, uručuje najviše vatrogasno odlikovanje s likom Gjure Stjepana Deželića počasnom predsjedniku VZMŽ g. Zlatku Orsagu. Čestitao mu je na velikim postignućima na vatrogasnom polju u samoj Međimurskoj županiji pa tako i na području i tijelima HVZ-e u kojima je Zlatko doprinosio svojim radom.

Dolaskom u DVD-u Nedelišće GVZ od strane predsjednika DVD-a Nedelišće upoznat je s dugogodišnjim radom vatrogasnog društva Nedelišće i projektom izgradnje novog vatrogasnog doma gdje se početak radova predviđa u mjesecu svibnju 2021.g.

Na kraju obilaska dobrovoljnih vatrogasnih društava u dvorištu DVD-a Čakovec održana je press konferencija za novinare. Predsjednik VZMŽ g. Medved zahvalio se na dolasku GVZ-u te je istaknuo kako je posjet Međimurskim vatrogascima potvrda kvalitetne organizacije i operativne spremnosti. Istaknuo je kako su na terenu razgovaralo o nacionalnoj strategiji hrvatskog vatrogastva, o mogućnosti povlačenja EU sredstava u novom programskoj razdoblju 2021-2027. godine preko mjera koje su osigurane za HVZ-e, govorilo se o isporuci dva vatrogasna vozila u kontingentu mjere vatrogasnih vozila u RH. Vozila bi trebala biti isporučena do kraja mjeseca svibnja i to šumsko vozilo DVD-u Štrigova i autocisterna JVP Čakovec.

Mario Medved je na kraju istaknuo da će se DVD-i iz VZMŽ dodatno opremiti sa vatrogasnim kombi vozilima, za osam DVD-a iz osam različitih vatrogasnih zajednica.

Glavni vatrogasni zapovjednik g. Tucaković govorio je o donošenju strategije hrvatskog vatrogastva, o mjerama i načinu privlačenja financijskih sredstava u budućem razdoblju, pohvalio je Međimursko vatrogastvo kao jedno od najbolje organiziranoj u zemlji te posebno istaknuo kvalitetan rad s vatrogasnom mladeži. Posebno je zahvalio svim međimurskim vatrogascima koji su sudjelovali na uklanjaju nastalih šteta uzrokovanih potresom koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja