HAK-ov program Vidi i klikni u Međimurju!

U utorak 13. studenog u posjet Dječjem vrtiću Vesela loptica stigao je Hrvatski autoklub (HAK) sa svojim interaktivno – edukativnim programom „VIDI I KLIKNI“. U sljedećih nekoliko dana HAK će posjetiti još nekoliko osnovnih škola diljem Međimurja s ciljem promicanja sigurnosti djece u prometu na cesti.

HAK provodi nekoliko tradicionalnih kampanja koje imaju za cilj podizanje svijesti za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu koje su dio događanja vezanih za podizanje razine cestovne sigurnosti, a cilj ove male prometne škole je utjecati na ponašanje djece, bilo da se kreću u prometu samostalno kao pješak ili u svojstvu putnika (sjedenjem u automobilu).

Edukativni program omogućuje djeci aktivno sudjelovanje u različitim situacijama u prometu, što uključuje: ispravan način korištenja i vezivanje sigurnosnim pojasom, korištenje dječjih sjedalica, sigurno hodanje ulicom i prelaženje preko ceste.

U svom edukativnom programu članovi HAK-a koriste brojne rekvizite, a djeci se posebno sviđa simulacija s automobilima za napuhavanje i vožnja elektroautomobilom.

Bila je ovo vrlo poučna edukacija za naše mališane, koji i u svojim vrtićkim skupina imaju brojne radionice na temu ponašanja u prometu, međutim uz stručno vodstvo HAK-ove ekipe unaprijedili smo i poboljšali naše postojeće znanje“, istaknula je ravnateljica DV Vesela loptica Jasmina Bajus te pozvala druge vrtiće i škole da se aktivno uključe u besplatnu malu prometnu školu programa „VIDI I KLIKNI“.

BB Promocija

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*