Hrabri telefon obilježio 20. obljetnicu

Hrabri telefon organizirao je događanje „Dan za obitelj“ koje je tijekom nedjeljnog poslijepodneva okupilo brojne sudionike i posjetitelje na zagrebačkom jezeru Bundek. Zamišljen kao događaj koji promovira i poziva na zajedničko druženje, igru i učenje djece i roditelja, svojim raznolikim aktivnostima naglasio je važnost kvalitetno provedenog obiteljskog vremena.

Sudionici i posjetitelji događanja imali su priliku okušati se u brojnim društvenim igrama zabavnog, edukativnog i natjecateljskog karaktera prilagođenima svakoj dječjoj dobnoj skupini. Djeca i roditelji tako su se mogli okušati u igri memorije, tradicionalnim igrama poput hula-hopa i konopca za preskakanje, kao i igrama plastelinom, crtanju obiteljskog drvca, igrama empatije te brojnim drugim. Kroz ovo događanje, kojime želi promovirati važnost obiteljskog aktivnog druženja, Hrabri telefon obilježio je i 20 godina svojeg rada.

„U svojem radu susrećemo se s brojnim slučajevima problema u obitelji. Prilikom savjetovanja kako preventivno djelovati i što činiti kako bi se djeci omogućilo što kvalitetnije i sretnije odrastanje, naš je odgovor uvijek povezan s uspostavljanjem i njegovanjem odnosa povjerenja, provođenjem zajedničkog vremena te pokazivanjem interesa za sve aktivnosti djeteta“, izjavila je Anamarija Vuić, psihologinja i koordinatorica Savjetodavnih linija Hrabrog telefona. „U današnjem užurbanom ritmu života, obitelji su usmjerene na ispunjavanje obaveza i postizanje zacrtanih ciljeva, zaboravljajući da su zajednička igra i druženje najprirodniji način stvaranja i očuvanja kvalitetnih obiteljskih odnosa. Ovim događajem smo ih željeli na to podsjetiti“, dodala je Vuić.

Uz obilježavanje 20 godina svojeg rada, Hrabri telefon ovom je prigodom obilježio i Međunarodni dan obitelji (15. svibnja) te Međunarodni dan savjetodavnih linija za djecu (17. svibnja).

Kroz svojih prvih 20 godina rada, Hrabri telefon je zaprimio preko 200.000 poziva te educirao preko 800 volontera koji su putem različitih programa i projekata pružali pomoć i podršku djeci i roditeljima. Iako je u svom radu prepoznatljiv po pružanju pomoći i zaštite u slučajevima zlostavljanja i zanemarivanja, Hrabri telefon je mjesto za svu djecu i roditelje kojima je potrebna pomoć i podrška.

Pomoć putem Hrabrog telefona djeca mogu potražiti svakim radnim danom od 9 do 20 sati na besplatnom i anonimnom broju 116 111. Istovremeno su dostupne dvije telefonske linije za djecu, a za one koje radije koriste drugačije oblike komunikacije tu je savjetovanje putem chata (na www.hrabritelefon.hr/chat) i e-maila (savjet@hrabritelefon.hr).

Osim Hrabrog telefona za djecu, od 2013. godine roditeljima, stručnjacima i drugim osobama iz djetetove okoline dostupan je Hrabri telefon za mame i tate na broju 0800 0800.

(Vanda Božić)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*