Međimurje Press
Vijesti

Hrvatska postaje ozbiljna prijetnja državama EU

Glasnogovornik slovenske vlade za covid-19 Jelko Kacin iznio je u intervjuu za slovenski tisak niz oštrih kritika na račun hrvatske vlade i epidemiologa koje je optužio za “izvoz” koronavirusa u Sloveniju.

U razgovoru za ljubljanski tjednik “Reporter” Kacin se požalio i na ponašanje kritičkih novinara i poruke na društvenim mrežama kako je njegovo ponašanje “licemjerno” jer je građane upozoravao na opasnost ljetovanja u Hrvatskoj, dok sam ljetuje u Hrvatskoj, na Krku, gdje ima kuću za odmor.

Postao sam jedne vrste gromobrana i pljuvaonice, što nije ugodno, ni za mene ni za moju obitelj, kazao je slovenski glasnogovornik, dodavši kako su mu neki hrvatski mediji pred kuću slali i “paparazze” kako bi ga slikali i od njega uzeli izjavu, te da je on na Krku “na svome”, a ne na njihovu terenu.

“Ne želim ništa loše Hrvatskoj, ali ona (zbog rasta slučajeva zaraze) postaje ozbiljna prijetnja državama EU-a, a zbog velikog broja naših turista najviše Sloveniji”, kazao je Kacin u razgovoru koji s tim citatom u naslovu prenosi Slovenska tiskovna agencija STA, a prenose i ostali mediji.

U razgovoru za ljubljanski tjednik vođenom u četvrtak Kacin je komentirao i ocjenu hrvatskog ministra zdravstva Vilija Beroša koji je njegove tvrdnje da je u Hrvatskoj na djelu treći veliki val epidemije koji nije pod kontrolom nazvao nerealnim jer Kacin nije liječnik niti epidemiolog.

Kazao je da sve ono što on kao glasnogovornik javno kaže potkrijepljeno “vjerodostojnim” podacima slovenskih infektologa.
“Vrijeme će pokazati da su prilike kod njih (u Hrvatskoj) vrlo dramatične, ja imam mnogo razloga za zabrinutost”, kazao je Kacin, dodavši kako su njegova upozorenja u tom smislu “dobronamjerna”.

Izvor;

Foto SIoL

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja