Međimurje Press
Hrvatska

Budućnost energetske tranzicije

U srijedu 12. kolovoza s početkom u 9.00 sati u Galeriji Arsenala u gradu Hvaru održati ćemo predstavljanje strategije energetske tranzicije izrađene u suradnji s Tajništvom za čistu energiju EU otoka. 
 
Uvodnu riječ održat će gradonačelnik grada Hvara, Rikardo Novak, a strategiju će predstaviti Ana Marija Jakas iz tvrtke izrađivača strategije Vivo Somnia. 
 
U kontekstu mogućnosti koje nam donosi novo financijsko razdoblje i strategija EU “Zeleni plan”, Maja Pokrovac će ispred udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske (OIEH) predstaviti plan oporavka i mogućnosti za otočane u području korištenja obnovljivih izvora energije.  
 
S obzirom na to da za uspješnost cijelog procesa smatramo ključnim aktivno uključivanje svih dionika, Maja Jurišić ispred Pokreta otoka predstavit će ulogu zajednice i važnost uključivanja lokalnih samouprava i građana u razvojne projekte. 
 
U svrhu jačanja kapaciteta i uspostavljanja informativno savjetodavnog centra za otoke, Pokret otoka i udruženje OIE Hrvatska potpisat će sporazum o strateškom partnerstv. Cilj ove suradnje je osigurati pravovremeno informiranje i pripremu projekata spremnih za financiranje na područjima hrvatskih otoka te aktivno zalaganje za dobrobit otočnih zajednica i njihovo sudjelovanje u razvojnim projektima. 
 
Na ovaj događaj pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u daljnjim aktivnostima energetske tranzicije i građenje zajednice na otoku Hvaru. OBVEZNA je prijava dolaska na mail pokret.otoka@gmail.com zbog osiguravanja svih mjera preporučenih od HZJZ-a, a u svrhu sprečavanja širenja COVID-19 virusa.
Maja Jurišić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja