Međimurje Press
Hrvatska

Dom kulture KKV vraća kino u Sisak i na potresom opustošenu Banovinu!

Sisačka gradska ustanova Dom kulture Kristalna kocka vedrine ove će godine vratiti kino program na područje pogođeno razornim potresom u kojem su stradale i kino dvorane. I to ne samo na područje Siska, već i na cijelu Baniju pogođenu potresom. Ministarstvo kulture i medija odobrilo je projekt „Mobilno kino“, vrijedan 290 tisuća kuna iz kojega će KKV nabaviti mobilni digitalni kino projektor, projekcijsko platno i ozvučenje s kojim će, nakon godinu i pol dana ponovo pokrenuti kino program.

„Zgrada Doma kulture sa 406 mjesta bila je jedina u Sisku koja je mogla služiti za kino projekcije. S novom opremom koju ćemo moći koristiti i u unutarnjem i u vanjskom prostoru oživjet ćemo program Ljetnog kina i druge programe u sklopu naše kino djelatnosti. Pripremamo festival dokumentarnog filma Fibula i „Kino point“ tijekom manifestacija Grada Siska“, najavljuje buduće aktivnosti Tanja Tole Majstorović, ravnateljica Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

Sisački kulturnjaci svoj će kino program prenijeti i na područja susjednih mjesta i gradova i vratiti kino projekcijama mobilnog kina dio kulturnog života prekinutog razornim potresom.

„Posebno nas veseli da ćemo, u nemogućnosti korištenja kino dvorane, s novom opremom ući u odgojno – obrazovne ustanove i druge prostore i djeci prikazati najnovije popularne filmove, ali i obrazovne i art filmove, europski program, strane i domaće, dugometražne i animirane filmove za djecu i mlade usklađene sa školskim kurikulumom“, najavljuje ravnateljica Tole Majstorović.

Upravo je u tijeku nabava projekcijske opreme, nakon čega će Dom kulture Kristalna kocka vedrine pripremiti program Mobilnog kina koji bi trebao vratiti veliki filmski ekran u život Siska i Banije.

Andrija Rudić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja