Međimurje Press
Hrvatska

Građanski odgoj zaživio među sisačkim osnovnoškolcima!

Grad Sisak jedan je od 12 gradova i županija u Republici Hrvatskoj koji provodi program Građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavnu aktivnosti u svih devet svojih osnovnih škola od školske godine 2018./2019.

Krenulo je s učenicima petih razreda, da bi ove školske godine bili uključeni učenici od petog do osmog razreda u svim školama. Sisak planira i dodatne edukacije učitelja kako bi se pohađanje Građanskog odgoja omogućilo i većem broju učenika jer broj uključenih iz godine u godinu raste.

„Kada smo uvodili Građanski odgoj bili smo svjesni činjenice da mnogi naši sugrađani kroz školovanje nemaju dovoljno prilike upoznati kako funkcionira sustav javne uprave, tko je za što odgovoran i tko bi što trebao napraviti. Često nemaju osnovnih znanja kako ostvariti neka temeljna prava i gdje potražiti informaciju ili pomoć kod nekog problema. I dalje se u pitanje dovode neke temeljne civilizacijske vrijednosti kao što su antifašizam, rodna ravnopravnost, ljudska prava, pravo na spolnu orijentaciju. Zato želimo stvoriti dobre temelje svim učenicima i sigurna sam da će iz naših osnovnih škola izaći kvalitetni ljudi i kvalitetni građani Republike Hrvatske“, rekla je gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček.

Andrija Rudić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja