Međimurje Press
Hrvatska

HRejting: HDZ i dalje prvi izbor građana!

Koronakriza, prosvjedi protiv covid-potvrda, uhićenje Gabrijele Žalac ni verbalni sukobi s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, HDZ je i dalje prvi izbor građana, pokazuje novi HRejting.

Za HDZ bi trenutačno glasalo 27,5% posto birača, a SDP i Možemo koji ga slijede gotovo su 12% slabiji. SDP (15,7%) i Možemo (15,4%) mjesecima se izmjenjuju na drugoj i trećoj poziciji. Ovaj mjesec zanemariva razlika od 0,3% ide u korist SDP-a, piše HRT.

Most (8,0%) je od raskola Domovinskog pokreta neupitno četvrti i ujedno zadnji koji prelazi izborni prag koji Domovinski pokret od Škorina odlaska ne uspjeva preskočiti. S novim predsjednikom Penavom pragu se samo malo više približio. Ovaj su mjesec su na 4,5%.

Bez predizbornog koalicijskog vezanja za jakog partnera više se nijedna stranka nema šanse ni približiti ulazu u Hrvatski sabor. U toj skupini koja ne uspijeva dobiti ni dva posto glasova su: HSS (1,6%), Centar (1,5%), Fokus (1,5%), Hrvatski suverenisti (1,4%), IDS (1,2%), Živi zid (1,2%).

Sljedeći niz čine stranke koje ne doživljava ni jedan posto birača: HSU (0,9%), HNS (0,8%), HSLS (0,6%), Čačićevi Reformisti (0,5%)i stranka pokojnog Milana Bandića (0,5%). Neodlučnih je i dalje visokih 16%.

Izvor: https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja