Međimurje Press
Hrvatska

Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

CEMEX Hrvatska i Odbori nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.

Ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini bit će otvoren do 14. travnja. Odbori nagrade će u lipnju dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima. Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za Održivu gradnju, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.

Ove godine sudjelovati mogu svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom posljednje dvije godine, 2021. i 2022.

Prijaviti se mogu projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda. Značajke koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak gradnje, cjelovita održivost i drugi stručni čimbenici.

I ovogodišnju Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan “Ideje koje grade život”. Tvrtka prepoznaje one radove koji počinju kao ideje s potencijalom, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Natjecanje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

Pobjednički projekti predstavljat će uspjehe hrvatske i bosansko-hercegovačke arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se krajem godine održati u Meksiku.

Više informacija o natječaju za Graditeljsku nagradu CEMEX možete pogledati na sljedećoj poveznici: Graditeljska nagrada Cemex

(MP)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja