Međimurje Press
Hrvatska

Otvorenje Islamskog kulturnog centra (IKC) u Sisku 8. rujna!

Otvorenje ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA u Sisku bit će veliki međunarodni događaj na koji je potvrđen i dolazak predsjednika RH Zorana Milanovića i predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana. Osim velikog broja veleposlanika, očekuju se i posjeti ministara iz većeg broja država islamskog svijeta, kao i desetak tisuća vjernika iz šire regije.

„Sretan sam kao muftija i zahvalan Bogu da sam dočekao ovaj trenutak, kada možemo govoriti o otvorenju, jer ovakvih susreta imali mnogo o tome kako ćemo prebroditi jednu krizu, pa drugu i treću. I onda kada sve posložimo dođe korona i potres, ali Bogu hvala, sve smo to ostavili iza sebe i danas smo tu pred jednim velikim činom i velikim slavljem, a to je otvorenje Islamskog kulturnog centra“, rekao je u izjavi medijima muftija Dr. Aziz Hasanović.

“Sisak je ponosan na svoju multikulturalnost, gdje unatoč različitom porijeklu, različitim konfesijama i različitim vjerovanjima, svi radimo u interesu dobra Grada Siska i naše zajednice i svih ljudi koji u njemu žive i sigurna sam da će i ovaj događaj proteći na najbolji mogući način i da će se Siščani još jednom pokazati kao odlični domaćini“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Nakon 16 godina dugog puta pripreme, posljednjih mjeseci završeni su i posljednji radovi. Otvorenje IKC održat će se 8. rujna s početkom u 11 sati.

Andrija Rudić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja