OVB Charity Hrvatska i SOS Dječje selo Hrvatska

OVB CHARITY HRVATSKA OSIGURALA LOGOPEDA I DEFEKTOLOGA

SOS DJEČJEM SELU HRVATSKA DONACIJOM OD 10.000 eura

 OVB Charity Hrvatska 11. lipnja u Zagrebu uručila je 10.000 eura vrijednu donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska za projekt provođenja usluge logopeda i defektologa za djecu na području Lekenika i Gline.

Stručna pomoć logopeda jedan je od ključnih elemenata rane intervencije kojom se preveniraju brojne poteškoće djece u starijoj razvojnoj dobi, a u mnogim područjima Republike Hrvatske ona je nedostupna široj populaciji zbog nedostatka stručnjaka. Donacija će omogućiti terapiju govora za djecu koja se nalaze u obiteljskom tipu skrbi SOS Dječjeg sela Lekenik, ali i djecu iz šire lokalne zajednice kojoj je potrebna pomoć stručnjaka.

„U SOS Dječjem selu Hrvatska prepoznali smo potrebe djece te nam je drago što ćemo uz pomoć OVB Charity Hrvatska moći i uspješno na njih odgovoriti pružanjem stručne podrške logopeda i defektologa. Drago nam je što možemo uspješno nastaviti stvarati brižan dom za djecu u skrbi SOS Dječjeg sela Lekenik te paralelno biti i podrška djeci u široj lokalnoj zajednici, kojoj će usluge također biti dostupne.“, izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Pružiti pomoć tamo gdje je potrebna. Ta jednostavna ideja je i davne 1983. godine dovela do osnivanja OVB-ove humanitarne udruge „Menschen in Not e. V.“ u Njemačkoj. Povod je tada bila financijska potpora jednoj društvenoj ustanovi u Kölnu. Usmjeravajući svoj fokus na dobrotvorne svrhe i dobrobit, pomoć djeci i mladima, obrazovanje, skrb za starije osobe i javno zdravstvo, udruga je u proteklih 36 godina uložila više od 4 milijuna eura u brojne društvene projekte u Njemačkoj i inozemstvu.

Ivica Ljoljo, predsjednik udruge OVB Charity Hrvatska

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*